Molnár Áron noÁr A színész kiállt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett művészek mellett. Szerinte az igazgató pártpolitikai csatateret kreált a magyar kulturális életből, és a kussolás váltotta fel a tehetséget, a szorgalmat és a kritikus gondolkodást. A színész szerint a Nemzeti Színház vezérigazgatója hazudott, amikor azt állította, hogy a novemberi balesetben megsérült színészek 5 millió forintot kaptak. 

Baleset a Nemzetiben 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, tavaly novemberben szenvedett  balesetet a Nemzeti Színházban. Szombaton a közösségi oldalán reagált Vidnyánszky Attila kijelentéseire, amelyben a megsérült színészekről nyilatkozott. A színésznő szerint nagy az eltérés a színházigazgató által emlegetett támogatási összeg és a számlájára érkezett pénz között. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Nem kaptak ötmilliót? 

Vidnyánszky az Origónak azt mondta, hogy a két sérült színész ötmillió forintot kapott a balesetük után. Ezzel szemben Szász Júlia tételesen leírta, hogy mennyi pénz érkezett a számlájára. Az erről szóló cikkünket ide kattintva tudod elolvasni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hazudott Vidnyánszky? 

Az eset és a bejegyzések kapcsán Molnár Áron is megszólalt. A közösségi oldalán állt ki a balesetet szenvedett művészek mellett. Azt írta:”Nehéz erre már szavakat találni. Szász Júlia, a Nemzeti Színházban történt baleset egyik túlélője (akarattal nem áldozatot írtam) tételesen cáfolta Vidnyánszky Attila, Origónak adott interjújában elhangzottakat. Megint kiderült, hogy Vidnyánszky Attila hazudott. Sőt, olyan emberekről hazudott, akik az ő társulatát erősítették, akiért ő tartozott felelősséggel. Konkrétan elárulta őket. Olyan emberekről hazudott és olyan emberekre hárítja a felelősséget, akik maradandó fizikai és mentális serülést szenvedtek a balesetben.

Távoznia kell 

“Felfoghatatlan, hogy mi kell még ahhoz, hogy a Nemzeti Színház társulata, a kultúráért és innovációért felelős miniszter, Hankó Balázs és Magyarország jelenlegi miniszterelnöke egyhangúlag kimondja, hogy Vidnyánszkynak távoznia kell!” – írja noÁr közösségi oldalán. 

Pártpolitikai csatatér 

“2021 óta mondom, hogy Vidnyánszky hazudik, pártpolitikai csatateret kreált a magyar kulturális életből, pártpolitikai ideológiák, hűség és a kussolás váltotta fel a tehetséget, a szorgalmat és a kritikus gondolkodást. Nem ez a jövője a szakmánknak, a következő generációnak nem lehet ez a példa. Hogy néz a diákjai szemébe ez az ember úgy, hogy szembeköpte a saját társulatának tagjait is? Hogy lehetne ezek után bármilyen bizalmat szavazni Vidnyánszkynak pedagógusként, vagy intézményvezetőként? Vidnyánszkynak mennie kell!” – írja.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Molnár Áron – Forrás: RTL