Korda György azt állítja, Balázs Klárinak köszönheti, hogy már 65 éve a színpadon van. Mesélt arról is, hogy bár Kossuth-díjat nem kapott, a közönség szeretetét sokkal nagyobb elismerésnek tartja.

Pókerversenyen Monacóban

„Több is! Például a 70-en Klári elvitt Monte-Carlóba, ahol megajándékozott egy mesés órával, és titokban benevezett egy pókerversenyre is” – felelte a Kiskegyednek adott interjújában Korda György arra a kérdésre, eszébe jutnak-e emlékezetes születésnapok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarja elhinni

A lap azt követően kereste meg a népszerű énekest, hogy január negyedikén lett 84 éves. Mint mondta, a születésnap eleinte csak egy egyszerű nap, „aztán eljön az a pillanat, amikor leesik, hogy mi van? Nyolcvannégy? Mi történt itt? Az nem lehet, hogy így elment az idő. Hatvanötödik éve énekelek? Nem akarom elhinni” – magyarázta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Váratlan meglepetés

Bevallása szerint a mostani volt a legkülönlegesebb és a legmeghatóbb számára. „Siófokon léptünk fel, édes közönség előtt. A Mamma Maria után visszamentünk a színpadra, akkor a műsorvezető azt mondta, szeretne a közönséggel együtt egy meglepetést adni nekem” – idézte fel.

Elmondhatatlan érzés

„Átnyújtott egy üveg italt, de hozzátette, hogy nem ez a meglepetés. Akkor mindenki felállt, az egész közönség, és együtt elénekelték nekem a Boldog születésnapot című dalt. Isten bizony mondom, hogy sírtam” – mesélte, s hozzátette, el nem lehet mondani, ez milyen érzés.

Semmilyen díj nem fogható hozzá

Úgy véli, ennél nagyobb kitüntetést nem lehet kapni. Ekkor érkezett a felvetés, hogy talán egy Kossuth-díjat, de Korda György azt mondta, szó sincs róla. „Őszintén, teljes szívemből mondom: a közönség szeretete nekem a legnagyobb kitüntetés, ehhez semmilyen díj nem fogható” – fogalmazott.

Keveseknek jut ki

Megjegyezte, ugyan jól esik, ha szakmailag díjazzák és elismerik művészetét, de az, hogy mint embert szeretik és ismerik, még fontosabb, mert az nagyon keveseknek jut ki. A lap ekkor azt kérte, idézze fel azt az esetet, amikor „meggyilkolta feleségét”.

Remek tréfának gondolták

„Egy téli éjszakán Nádas Gyuri és a Boncz Géza piázgattak egy pubban. Unalmukban történeteket találtak ki: »Te, a Kordáék kint vannak Kanadában. Mondjuk azt, hogy lefejezte az asszonyt. Jó!« Ezt maguk közt beszélték meg, de mellettük ült egy férfi, aki csak annyit hallott, hogy a Korda lefejezte az asszonyt”.

Félt megjelenni az utcán

„Elkezdte terjeszteni, és végül az lett belőle, hogy eljutott a hír hozzánk is Kanadába. Úgy megijedtem, hogy megkértem a belügyminisztert, közvetítsék élőben, ahogy hazajövünk. Féltem, hogy mi lesz, ha meglátnak az utcán” – idézte fel a régi történetet.

Feleségének köszönheti hosszú pályafutását

Azt mondta, szerencsére ez segített. Kiléptünk a gépből, a stáb vette és leadták a híradóban. „Még utána is volt olyan, hogy felléptünk, és valaki odaszólt: nézd ott a Balázs Klári. Mire a másik: az nem az igazi. Hála a jó istennek 43 éve vagyunk együtt és azt, hogy ilyen sikeres, hosszú a pályafutásom, főként annak köszönhetem, hogy ő ott van mellettem” – jelentette ki Korda György. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán.)