Még tűzoltóautó is van a gyűjteményben. A letöltendő börtönbüntetésre ítélt zenész azt reméli, hogy százmilliós tétel fog befolyni.

Már nem kellenek neki

„Nem tudom szebben megfogalmazni, gyűjtögető életmódot folytatok” – jelentette ki a Blikknek Galambos Lajos azzal kapcsolatban, hogy mindentől megszabadul, ami egykor fontosnak tűnt, ám mára értéktelen számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Széles a repertoár

Lajcsi megválik a fellépőruháitól, a különleges járgányaitól, de még a boldogasszonypusztai birtokától is. A zenész különös szenvedélynek hódol évtizedek óta: mindent gyűjt, ami épp eszébe jut, vagy amit valamiért fontosnak talál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy évre elegendő ársapkás lisztet vitt haza

Elképesztő kollekciójában vannak különleges járművek, ruhák, festmények, hangszerek, de még élelmiszerek is. Lajcsi a hatósági áras lisztből is alaposan feltankolt. „Nemrég például, amikor nyilvánosságra hozták a fix áras élelmiszereket, bevásároltam negyven kiló lisztet, holott nem is nagyon használunk. Kérdeztem a házvezető néninktől, hogy mennyi időre elég ez nekünk, mire azt felelte, több mint egy évre” – magyarázta.

Erre vezethető szerinte vissza

„A gyerekkoromra nyúlik vissza ez a szokásom, mert bár nem szűkölködtünk, nem is dőzsöltünk sosem. A család mindent beosztott, és amikor valami olcsó volt, többet vettünk, hogy gondoljunk a jövőre” – indokolta meg szokását.

Különös tárgyak

„Valahogy ellenállhatatlan vonzalmat éreztem mindig a különleges járművek iránt: hol egy tűzoltóautót szerettem volna, hol egy olyan járművet, ami a repülőtéren szállítja a csomagokat, és két utánfutója is van” – magyarázta. Emellett vágyott egy lánctalpas harci járműre is, ami mocsáron, vízen, mindenhol megy.

Osztrák tűzoltóautója is van

Mint mondta, rengeteg utánajárás és munka ezeket feltérképezni és megszerezni, de végül meglett mindegyik. „Sőt, beszereztem repülőgép-feljárót és különböző munkagépeket is. A tűzoltóautót például osztrák tűzoltóktól kaptam, amikor Stájerországban léptünk fel” – fűzte hozzá.

Így számol

Lajcsi most úgy döntött, megkeményíti a szívét: mindent kiárusít, ami már nem fontos számára. A trombitás ugyan nem árulta el, mekkora összeg folyik be majd a családi kasszába a kiárusításból, de mindenképpen százmilliós nagyságrendre számít.

Állítólag rengeteg érdeklődő van

„Egy homokrakodó dózert és egy óriási dömpert már eladtam, de az említett járműveket is hirdetem… nem is gondoltam, hogy ekkora irántuk az érdeklődés. Számos hangszerem van, ezek közül is megválok jó néhánytól” – osztotta meg tapasztalatait.

Jótékonykodásra is futja

„A fellépőruháim nagy részét eladományoztam, amit tudok, jótékony célra fordítok. A jövő év elején – a Picasso-rajzhoz hasonlóan – egy Salvador Dali-rajzot is eladok majd, ennek bevételét szintén rászoruló gyerekek kapják” – fejtegette. Hozzátette, az elmúlt hetekben rádöbbent arra, hogy a fontos dolgok nem a tárgyakban találhatók meg, és amit egykor fontosnak gondoltunk, az egyszer csak nem számítanak már annyit.

A birtokot is eladja

Persze néhány tárgyat eltesz emlékbe – így péládul az első szájharmonikát, amit a gyerekeinek vett ajándékba –, de összesen mintegy ezer tárgytól válik meg. Ezekről egytől egyig a gyerekeivel egyeztet, ahogy történt az a boldogasszonypusztai birtokkal is, ami a jelek szerint hamarosan gazdát cserél. Lajcsinak ugyanis egy külföldi vevőjelölt adott ajánlattételi biztosítékot, ami gyakorlatilag a foglaló előlege.

Ide fog költözni

„Nemrég kaptuk meg ezt a biztosítékot, ami egy letétbe helyezett összeg. Innentől egy hónap van a szerződés aláírásáig és a foglaló kiegészítéséig. Addig is az ajánlattevő betekintést nyerhet a birtok minden szegletébe” – ismertette. Lajcsi a későbbiekben a birtok szélén található vadászházba rendezkedik be.

Nem dönt gyerekei nélkül

„Most a főépületben élek a gyerekekkel, de a vadászbirtokon sem szenvednek majd semmiben hiányt, hisz egy gyönyörű, vintage stílusú épület. Természetesen ezt is megbeszéltük a gyerekekkel, mint minden, a közös életünket érintő eseményt” – fogalmazott a zenész. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemet kép: MTI/Lakatos Péter.)