A Budapest Fejlesztési Központ kutatást indított a vasúthasználati szokások felmérésére. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása, valamint az utazási módok közötti váltási hajlandóság felmérése.

A Budapest Fejlesztési Központ irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének növelése az agglomerációs közlekedésben. Ebben kulcsfontosságú, hogy az elővárosok és a külső kerületek lakói sűrűbb és gyorsabb vasutat kapjanak.

 Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válik. Kíváncsiak vagyunk utazók véleményére is, arra, hogyan válhat jobbá, versenyképesebbé a vasút.

A Budapest Fejlesztési Központ kutatást indított a vasúthasználati szokások felmérésére, amelynek elvégzésével a HÉTFA Kutatóintézetet bízta meg. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása, valamint az utazási módok közötti váltási hajlandóság felmérése.

Megbízható, a jövő alakítását megfelelően szolgáló eredmények akkor születnek, ha minél többen kitöltik az online kérdőívet. Az online kérdőív kitöltésére 2020. augusztus 23-áig van lehetőség, a kitöltés 15 percet vesz igénybe.

Felmérés Budapest és agglomerációja ingázási szokásairól – kérdőív >>

Kiemelt kép: illusztráció  – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu