Két személyautó ütközött össze a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, ami miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.

Két autó ütközött

Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két személyautó ütközött össze egymással Budapest 18. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínen a tűzoltók

A hivatalos tájékoztatóban azt írták, a balesethez műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Még nem tudjuk, vannak-e sérültek

A szakemberek már áramtalanították az egyik járművet, a helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani. Egyelőre nem ismertek a körülmények, és azt sem tudni, hogy vannak-e sérültjei a balesetnek.

Halálos gázolás

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy halálra gázolt egy embert a Szolnokról Kecskemétre tartó vonat Nagykőrösnél péntek este. A történtek miatt az utasokat vonatpótló buszok vitték Nagykőrös és Kecskemét között. 

Rettenetes statisztika

Az eset tovább csak tovább rontja azt a szomorú statisztikát, amely szerint Magyarország második a halálos vasúti balesetek tekintetében az EU-ban a 2021-es adatok szerint. Csak Szlovákia előz meg minket, Lengyelország a harmadik, holott a tragédiák zöme megakadályozható lenne.

Borzasztó esetek sokasága

2021 februárjában halálra gázolt egy idős asszonyt egy vonat Kecskeméten. Ugyanabban az évben, áprilisban a betört ablakon keresztül menekültek az utasok egy kisiklott szerelvényből Újfehértónál, amikor egy traktorral ütközött a személyvonatuk, a traktoros a helyszínen meghalt.

Sokan veszítették életüket

Néhány hónappal később egy jegyespár lelte halálát Debrecenben, amikor autójukkal egy érkező vonatnak csapódtak. Egy autós és a tilos jelzés ellenére hajtott be az átjáróba Csengelénél, jött a vonat, nem élte túl. Ez csak néhány példa 2021-ből.

Uniós szinten is kimagasló

Ebben az évben összesen 86 baleset történt vasúti átjáróban: 16 halállal végződött. Az Eurostat uniós összesítése szerint Magyarországon történt a második legtöbb halálos vasúti baleset 2021-ben egymillió lakosra vetítve.

Ez áll a háttérben

A kutatás szerint Magyarországon az öngyilkosok növekvő száma és a közlekedési szabályszegések miatt történik ennyi vasúti baleset. A MÁV statisztikája alapján a tavalyi év még tragikusabban alakult.

Sokan óvatlanok

A vasúttársaságnál azt mondják, a sofőrök figyelmetlensége és a rohanás okozza a legtöbb tragédiát, például nem lassítanak és néznek szét a fényjelző és sorompó nélküli átjáróknál, vagy a piros ellenére át akarnak menni a kereszteződésen. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció