Borzasztó tragédia történt kedd reggel fél nyolc körül Budapest 20. kerületében, a Mártírok útján. A rendőrség közleménye szerint egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt.

Rádőlt a betonkerítés

Borzasztó tragédia történt kedd reggel fél nyolc körül Budapest 20. kerületében, a Mártírok útján. A rendőrség közleménye szerint egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt egy kisfiú

A balesetben egy fiú életét vesztette. A helyszíni szemle jelenleg is tart – írja a police.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Papírgyűjtés volt az iskolában

A helyszínről származó Információink szerint a tragédia Pesterzsébeten, a Mártírok útján, az egyik helyi iskola előtt történt. Az intézményben papírgyűjtés volt és kedden reggel megérkezett a hulladékszállító autó az iskolához.

Nekiment a kerítésnek

A szemtanúk szerint a szállítóautó eddig ismeretlen okok miatt nekiment a kerítésnek, amitől a kaput tartó betonfal kidőlt. Éppen ott álló az iskolába járó 9 éves kisfiú, aki nem tudott elmenekülni az omlás elől.

Nem élte túl

A törmelék alá szorult gyermekhez azonnal segítséget hívtak, és bár mindent megtettek érte, nem élte túl a balesetet. A helyszínen életét vesztette. A tragédiát a gyermek egyik szülője is végignézte, aki a fia mögött pár méterrel tartózkodott.

„Szörnyű volt az egész”

„A szülők zokogva borultak egymásra, szörnyű volt az egész” – nyilatkozta egy szemtanú a Borsnak.

Még tart a helyszínelés  

Még nem derült ki pontosan, hogyan történt az eset, az iskola előtt még tart a helyszínelés. 

Friss információk a rendőrségtől

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2023. október 10-én 7 óra 33 perckor Budapest 20. kerület, Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról állt ki, amikor kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy 9 éves kisfiúra, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték – írta néhány perce a rendőrség. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotók: police.hu