2 millió forintot kell fizetnie Kozsonak, miután a bíróság jogerősen elítélte áramlopás miatt. Az énekes ügye évek óta húzódik. 2020-ban állt bíróság elé a zenész egykori teázójának üzletvezetője, aki részletesen elmondta, hogy milyen módszerrel jutott Kozso illegálisan elektromos áramhoz.

Elítélték Kozsot

Jogerősen kétmillió forintot kell kifizetnie Kozsonak. Az énekest nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt ítélték el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem jelent meg a bíróságon

Hiába kért három nap várakozási időt a fellebbezésre Kozsó, azaz Kocsor Zsolt ügyvédje, végül sem az előadó, sem jogi képviselője nem jelenet meg a bíróságon, így az énekesről kimondták, hogy bűnös.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem fellebbeztek

Az énekest még április 14-én ítélte el a bíróság, azonban eddig nem emelkedhetett jogerős szintre az ítélet, hiszen Kozso ügyvédje három nap várakozási időt kért, hogy ügyfelével megfontolhassák a fellebbezés kérdését. 

1,7 milliós kár

A vádirat tanúsága szerint 2013 nyarától a Zöld Teknős Barlangja nevű teaházban megbízásból ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel így több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott, a részletekről korábban itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. 

Az élettársa a bíróságon

Április 14-i tárgyaláson Kozso nem jelent meg, azonban tanúként idéztek egy hölgyet, akit egy korábbi, 1 millió forintos befizetésről kérdeztek, azonban a nő ennél jóval érdekesebb információkkal tudott szolgálni, mint kiderült ő Kozso élettársa, együtt élnek.

Ezt mondta az ügyész

Ezt követően a bizonyítási eljárás végeztével az ügyész tartotta meg a beszédét, melyből kiderült, hogy az okozott kár 1 millió százezer forint volt a vizsgálat szerint. Az ügyész ezt követően azt kérte, hogy nagyobb értékre elkövetett lopás felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt mondják ki bűnösnek.

Koronatanú Kozsó ügyében

2020 novemberében állt bíróság elé a Sződligeten élő zenész egykori jóbarátja. A koronatanú még a gyógyulásában is támogatta Kocsor Zsoltot, azaz Kozsot. A egykori Zöld Teknős Barlangjában később üzletvezetői feladatokat ellátó férfi akkor mondta el a bíróságon, hogy  miként lophatta az áramot a zenész, illetve milyen előzmények után jelentette fel Kozsot.

Nem bízott az elődjében

„Akkor vettem át az üzlet vezetését, amikor Kozso Amerikában volt, hívott, hogy az elődömben nem bízik, mert beengedte a gázóra-leolvasót… Barátként segítettem őt a hat évvel ezelőtti agyműtétje után. Én hordtam orvoshoz, tanítottam beszélni, tartottam benne a lelket. Ezért kért meg, hogy eleinte csak felügyeljem, hogy rendben menjenek a dolgok a teázóban, később pedig, hogy vezessem is az üzletet” – monda a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a férfi.

Pár ezer forint volt a villanyszámla

Az egykori üzletvezetőnek az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeznek.

Áramütés érte az alkalmazottakat

Azt mondta, az alkalmazottakat néha apróbb áramütés is érte, villanyszerelőt hívott, aki szerint „tákolva” voltak a vezetékek, ám Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található 

Szikrázott a vezeték

„Kioktatott, hogyan küldjük el az ellenőröket udvariasan. Amikor elöntötte a víz egy nagy esőzés után a pincét, áramtalanítottunk, mégis szikrázott a vezeték, azaz volt áram az üzletben. Ekkor vált világossá, hogy valami nem stimmel” – vallotta a bíróságon a férfi.

Szerelőtáskás férfi jött Kozsohoz

A bírónak arról is beszélt, látta, amint Kozso egy számára ismeretlen, piros szerelőtáskás férfival bemegy a földszinti villanyórához, majd kis idő után előjöttek, a zenész pedig pénzt adott az illetőnek.

Visszafelé pörgött a villanyóra

„Ezután kezdtük a kollégáinkkal fényképezni a villanyórát, ami visszafelé pörgött” – mondta a koronatanú, aki végül 2016 áprilisában saját és kollégái védelmében feljelentette a zenészt, illetve az Elektromos Műveknél is bejelentette, illegális áramvételezésre gyanakodott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kozso – Forrás: Facebook