Ugyan ez csak csepp a tengerben, de Baranyi Krisztina szerint jól mutatja a tankerület hozzáállását. A politikusnak több problémája is van a szervezettel.

Már hozzászoktak

Nem a szervilizmus fáj, nem a tehetségtelenség, nem az arrogancia, ezt mind ismerjük az elmúlt évek gyakorlatából, történéseiből, betudtuk annak, hogy ellenzéki önkormányzattal nem lehetnek együttműködőek – írta Facebook-bejegyzésében a 9. kerület polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Aztán jött a tankerület

Baranyi Krisztina annak kapcsán nyilvánult meg, hogy az önkormányzat iskolai programokra felajánlott több olyan sportszert. Ezek jellemzően olyanok, amelyekkel az érintett intézmények nem rendelkeztek. Elkezdődött a szervezés, minden remekül ment – egészen addig, ameddig minderről nem szerzett tudomást a tankerület.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Bagatell dolog, de voltak rosszabb példák is

Így azonnal letiltották a rendezvényt. „Nem kell a segítség, nem kell a program, fontosabb, hogy az önkormányzat NEM JELENHET MEG az iskolában (még sportszerek formájában sem!)” – háborgott az ellenzéki politikus. Egyúttal jelezte, voltak ennél súlyosabb ügyek is a korábbiakban.

Állták az uszodafelújítás költségeit

ilyen volt, amikor a kerület mindkét tanuszodája használhatatlanná vált a karbantartás hiánya miatt. A tankerület pedig nem volt hajlandó az „ÁNTSZ” (sic!), előírásainak megfelelően felújítani őket. Hónapokig tartó nyilvános küzdelem kellett ahhoz, hogy egyáltalán tárgyaljanak velünk a problémáról – idézte fel a politikus.

Még egy kis bökkenő

Végül a megoldás az lett, hogy a költségek felét átvállalta az önkormányzat. Miután 3 év után idén januártól újra használhatóak lettek a tanuszodák, szerették volna, ha az általunk az iskolákban szervezett nyári napközis táborokat igénybe vevő gyerekek is használhatják azokat.

Besegít a rendőrség

Utóbbit a tankerületnél nem tudták elérni, éppen ezért a Készenléti Rendőrségnél kellett „kuncsorognia” az önkormányzatnak, hogy az ő telepükön lévő uszodát a nyári hőségben használhassák a gyerekek. Hála és köszönet a rendőrségnek, hogy habozás nélkül, azonnal segítettek

Nem reagálnak, csak több hónapos késéssel

Emellett több probléma is van az iskoláknál: veszélyes, használhatatlan játszóeszközök, balesetveszélyt okozó beteg fák, hónapokig javítatlan közművek, balesetveszélyes burkolatok, fertőzésveszélyes homok a homokozóban – a tankerület a polgármester állítása szerint vagy nem, vagy több hónapos késéssel reagál.

Ezt sem fizeti a tankerület

Így aztán többször volt rá precedens, hogy a saját pénzén cserélt ki, újított fel, hozott helyre például iskolaudvart, játszóeszközöket a tankerület helyett. Hozzátette, a mindennapos testnevelés részeként biztosított korcsolyaoktatásra busszal szállítják a gyerekeket, azonban tavaly óta ezt sem fizeti a tankerület.

Inkább az önkormányzat állja a cech-het

Menjenek tömegközlekedéssel az elsős, másodikos gyerekek, nem baj, ha mire odaérnek, már fordulhatnak is vissza. Mi ezt is megoldottuk, idén már mi szállítjuk a gyerekeket, az önkormányzat kifizeti a költségeket – háborgott a politikus.

Talányos kérdés

Szóval biztos jó, hogy elvették az iskolákat az önkormányzattól, csak azt nem tudom, hogy kinek – zárta sorait Baranyi Krisztina. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk a polgármester Facebook-oldaláról származik.)