Megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát, így hivatalosan már négy halottja van a tragikus ütközésnek. Vasárnap óta több százan csatlakoztak a búvárokhoz és a vízirendőrökhöz, a szakembereken kívül barátok és rokonok is keresik Duna martalékává vált fiatalokat.

Megvan a 4. áldozat

„Megtaláltuk a motorcsónak baleset negyedik áldozatát. A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. Most már a két testvér együtt van. Kollégáink fáradhatatlanul tovább keresik az áldozatokat. Haza fogjuk vinnünk őket! Nyugodj békében, Dia!Őszinte részvétünk a családnak, felfoghatatlan” – írta csütörtök délután közösségi oldalán a BRFK.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megtalálták a 28 éves nőt

A 28 éves nő a szombati hajóbaleset 4. áldozata.  Ő is azon a motorcsónakon utazott, amely egy szállodahajóval ütközött Verőcén. A balesetben eddig 4-en haltak meg, közülük a 2 áldozat holttestét már vasárnap megtalálták. 3 embert még mindig keresnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A testvére vezette a motorcsónakot

A 28 éves nő annak a férfinak a testvére, aki a motorcsónakot vezette. A hatósági vizsgálat szerint a 36 éves férfi ittas lehetett a baleset idején. Az ütközés előtt közvetlenül nagy sebességgel a szállodahajó orra elé irányította a csónakot, majd hirtelen elrántotta a kormányt. A manőver nem sikerült, ekkor ütközhetett a szállodahajóval, amely szabályosan maga alá gyűrte a kisebb járművet.

Ezzel a szállodahajóval ütköztek

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Házi őrizetben van

A szállodahajó kapitányát tegnap a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte. Ez azt jelenti, hogy szeptember 22-ig nem hagyhatja el a férfi Budapestet. A cseh nemzetiségű kapitány, a bíróság szerint, elmulasztotta a segítségnyújtást, annak ellenére, hogy észlelete az ütközést, nem állt meg és nem segített a bajbajutottakon.

A 3. áldozat

Szerdán közölte a BRFK, hogy Vác és Sződliget között megtalálták a 19 éves férfi áldozat holttestét is. Márton szerelmével szállt fel a végzetes útra, a balesetet előtt nemsokkal kérte meg barátnője kezét. Mindketten a szegedi erdőtechnikumban tanultak, ott szerettek egymásba.

Pénteken temetik Boglárkát

A 19 éves Boglárkát vasárnap, a Megyeri hídnál találták meg. Édesanyja másnap azonosította. A patológiai vizsgálat szerint halálát nem fulladás, hanem súlyos sérülés okozta, valószínűleg a becsapódás után azonnal meghalt. A fiatal lányt pénteken, szülővárosában, Isaszegen helyezik örök nyugalomra.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Facebook/BRFK