A rendőrségre kedd este 6 óra körül érkezett bejelentés, hogy egy 13.kerületi társasházban megszúrtak egy férfit, a kiérkező mentők azonban már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt. A budapesti járőrök a helyszínen elfogtak egy 70 éves férfit, akinek elszámoltatása folyamatban van– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

Egy beszólás miatt tört ki a balhé 

A végzetes napon a konfliktus egy bagatell beszólásból indult ki, amit a 70 éves Sz. László nem bírt tovább idegekkel és egy konyhakéssel tett pontot a vita végére. A három emelettel fölötte, egyedül élő Z. László a lépcsőházban vérzett el.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Az élettársával kártyázott

“A taxisként dolgozó párom kora délután ért haza munkából, megivott néhány sört és leültünk kártyázni. A nagy meleg miatt kinyitottam az ablakokat és a bejárati ajtót is résnyire. Aztán csak annyit hallottunk, hogy a férfi trágár módon elkezdett üvöltözni, hogy miért nem csukjuk be az ajtót, dől ki a bűz a lakásból” – mondta a Blikknek az elkövető élettársa.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zavarta a cigifüst

“A bejáratnál dulakodásban törtek ki, én pedig kettejük között átbújva nagy nehezen szétválasztottam őket, de volt egy olyan érzésem, hogy ennek ezzel nem lesz vége. Valóban dohányoztunk bent, s ez nem tetszett neki”– elevenítette fel a tragédia előzményeit Seres Krisztina.

“Most öltél meg”

A nő azt mondta, a felső szinten élő szomszéd azonban nem hagyott fel a szitkozódással. Krisztina, közben egy pillanatra visszament felöltözni a lakásukba, aztán elindult volna az épület elé, hogy hívja a rendőröket segítségért, ám az ajtajuk előtt akkora már az agresszív szomszéd vérző nyakkal ült a földön. „Most öltél meg” – az utolsó leheletével ennyit mondott a nő élettársának. 

Helyszínelés a gyilkosság után

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Meghalt a szomszéd 

Krisztina állítása szerint a szúrás pillanatát nem látta, de azonnal hívta a rendőröket. Az élettársától kapott egy törülközőt, de nem sikerült csillapítani a vérzést. A rendőrök és a mentők gyorsan kiértek, de a sérült férfi a szakszerű és gyors ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Vérbe úszva kúszott 

Sz. Lászlót az épület előtt fogták el, a párja már nem is tudta őt számonkérni tettéért. A meggyilkolt férfi az utolsó erejével még lekúszott az első emeletről a magasföldszintig, a vért pedig a gyilkos párja takarította fel utána.

9 éve balhéztak 

“A nyakán volt egy elég nagy vágás. Kiderült, a sokadik beszólása után Laci a kést már előkészítette a bejárat mellé a szekrényhez. Pedig elképesztő birkatürelme volt, de nem bírta tovább. Kilencévnyi terror után szakadt el a páromnál a cérna. Azóta tűrte a folyamatos beszólásokat, mióta ideköltözött. Ez a szomszéd nem tudott tisztességesen beszélni, üvöltött mindig. Eddig tűrt, nyelt és hallgatott… Ez a férfi rá volt állva teljesen, de nem előre kitervelt gyilkosság volt”.

Hentesként dolgozott

Krisztina és László 30 éve ismerték egymást, de csak néhány hónapja költöztek össze. A férfi korábban hentesként dolgozott, így nem csoda, hogy temérdek kést tárolt a konyhájában. “Borzasztóan megviselt az egész, de a végletekig mellett állok…”  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán