Egy árván maradt testvérpár háza gyulladt ki péntek délután Szentendrén. A tűzoltók órákig küzdöttek a lángokkal, míg végül sikerült eloltaniuk a tüzet. A tető teljesen tönkrement, Szentendrén gyűjtést indítottak, közös erővel építenék újra a két árva otthonát.

Kigyulladt egy ház Szentendrén

Pénteken, kora délután kigyulladt egy száznegyven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Szentendrén, a Bogdányi úton. A tűzesethez a szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a szentendrei önkéntes tűzoltók vonultak ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Folynak az utómunkálatok

A tűzoltók órákig, több vízsugárral küzdöttek a lángokkal, végül sikerült eloltani a tüzet, jelenleg az utómunkálatokat végzik. A tetőszerkezet elektromos zárlat következtében kapott lángra. A tűzoltók megérkezése után a tetőt erős vízsugárral oltották, melynek következtében a tető ácsolata és szigetelése teljesen elégett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Beszakadt a tető

Az épület födéme egészen az oltás befejezéséig tartotta magát, majd a vízmennyiség súlya alatt végül berogyott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az épület födéme teljesen tönkrement

Forrás: Facebook/Kanyó Erika

Egy testvérpár lakik a házban

„A házban egy testvérpár él, akik tíz évvel ezelőtt, egy év alatt, veszítették el édesanyjukat a halálos kórban és nem sokkal utána egy értelmetlen munkahelyi balesetben az édesapjukat! Azóta nagynénik és nagybácsik nevelték őket” – mondta a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak a család egyik távoli rokona.

Sokkot kapott az egyik lány

A tűz ideje alatt, az egyik lány olyan sokkot kapott, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Szüleik halála után a családi életükből mindössze ez a ház maradt a két árva kislánynak.

Forrás: Facebook/Kanyó Erika

Gyűjtést indítottak Szentendrén

„A házban belül ezen kívül nem keletkezett kár, így a személyes holmik is használhatóak maradtak. Azonban teljes tető cserére lesz szükség, amihez gerenda, lécek, szigetelőanyag és cserép, valamint dolgos kéz kell. Mindezt pénzzel kell tudni finanszírozni. Ezek közül bármit szívesen fogad a két kislány és gyámjaik” – mondta a BudaPestkörnyeke.hu-nak a család rokona.

Itt tudsz segíteni

Szentendrén most gyűjtést indítottak. Aki segíteni szeretne ezen a telefonszámon tudja elérni a lányokat nevelő nagybácsit. Vikidál Zoltán: 06309540182. Aki anyagilag szeretné támogatni a családot, az erre a bankszámlaszámra tud utalni: Számlaszám: Vikidál Piroska:10103874-63337500-01004002

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Kanyó Erika