Az ünnepélyes megnyitót követően immáron a gyalogosok is átkelhetnek a Lánchídon, a megszépült járdákon. Legutóbb 35 évvel ezelőtt újították fel a hidat, a mostani munka 25 hónapon át tartott. Péntek este mindenki ünnepelt, aki átkelt az egyik oldalról a másikra.

Péntek esti parti

Ahogy azt korábban beharangoztuk: péntek este nagy partit tartanak a megújult hídon. Hatalmas a tömeg, remek a hangulat, rengetegen kíváncsiak a felújított Lánchídra, Budapest legrégibb hídjára. A két part között koncertet is végighallgathattak az érdeklődők, a budai oldalon pedig piknikezőkkel is találkozhattunk.

Nem tűnik gyerekbiztosnak

Az ünneplés perceiben egy veszélyes dolgot is felfedezhettünk: a korlát lyukak túl nagyok a hídon, erre figyelmeztetnek is táblákkal, de egy gyalogos hídtól elvárható, hogy gyermek biztos legyen. Sajnos ez nem az.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan voltak péntek este kíváncsiak a felújított Lánchídra

Óriási tömeg a híd közepén

Partihangulat

Koncert a hídon

Nem gyermekbarát a felújított Lánchíd

Rengeteg a turista is

Piknikezők a budai oldalon

Kiemelt kép: a Lánchidat ünneplik a budapestiek. Fotók: BPK