Órákon keresztül állt ma a forgalom az Oktogonnál, ugyanis összeütközött egy Volvo és egy motoros. Az autót vezető férfi nem sérült meg, a motorost viszont súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Nem foglalkozott a pirossal

Egy Volvo XC60 férfi sofőrje a Kodály körönd felől ment a 6. kerületi Andrássy úton kedden. Az Oktogonhoz érve figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa jelzését és áthajtott a piroson. Információink szerint a Nyugati felől a lámpa zöldre váltott, egy Honda Shadow 750 motor pedig a külső sávban érkezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eldőlt motor az Oktogon közepén

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tempósan érkezett

A motort vezető férfi elvileg zöldre indult el, nem lendületből jött, de a szervizútnál és a kereszteződésben egyszerre vált zöldre a lámpa, azaz lehet, hogy hátrébb kapott zöldet és a csomópontba már tempósan érkezett.

Csúnyán behorpadt a Volvo oldala

Elkapta a kormányt

Mindenesetre ahogy a motoros észlelte a Volvot, elkapta jobbra a kormányt, de így is a szabálytalanul közlekedő autó jobb hátsó ajtajának, a bukósisakos feje pedig a jobb első ajtónak csapódott, majd a motoros az úttestre zuhant. A Volvo sofőrje is elkapta a kormányt balra és a szembejövő oldalon állt meg, a motor pedig métereket csúszott az oldalán.

Hiába a csillogó autó, a szabályok rá is vonatkoznak

Súlyos sérülés

A motoros férfi tudott kommunikálni, a szemtanúk ápolták a földön a mentők kiérkeztéig. Súlyosan megsérült, a lába biztosan, a mentő szirénázva vitte kórházba.

Mentés az Oktogonon

Elismerte, hogy hibázott

A Volvo sofőrje elismerte felelősségét, nem próbált kibújni alóla, ő nem sérült meg, utasa pedig szerencsére nem volt. A Hősök tere felé tartó forgalmat mintegy 2 órán keresztül elterelték, csak a BKV buszait engedték át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.