A szünidőben érdemes ellátogatni a Tömegközlekedési Múzeumba, ahol igazán élvezetes órákat lehet eltölteni – és ez olyan hely, ahol hozzá is lehet nyúlni a kiállított járművekhez. Az állatbarátok Bálint gazda gyümölcsöskertjében ismerkedhetnek a tanya élővilágával Budapest kertvárosában és retro fotelekben gubbasztva régi idők virtuális játékaival szórakozhatunk az Eötvös10-ben

Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre

A szentendrei hév végállomása mellett, forgalomból kivont szerelvények vonják magukra a figyelmet. Első látásra roncstelepnek tűnik, de nem az: a BKV az egykori kocsiszínben hozta létre a főváros és Magyarország közösségi közlekedésének történetét bemutató gyűjteményét. A múzeum ma öt kiállítóteremmel, bemutatócsarnokkal, szabadtéri kiállító területtel várja a közlekedés iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Fel lehet mászni

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Lóvasúttól a gőzmozdonyig

A lóvasúttól a tervezett metróvonalakig fotókon és tervrajzokon keresztül kaphatunk képet a közösségi közlekedés fejlődéséről. 60 felújított jármű várja a régi korok szerelmeseit, nem csak szerelvények, de buszok, trolik is akadnak szép számmal a gyűjteményben. A járművek legtöbbjére fel lehet mászni, hozzá lehet nyúlni, megszólaltatni a csengőt, ami a gyerekeknek olyan élmény, hogy alig akarnak leszállni. A szabadtéren a forgalomból kivont graffitis metrókocsik idézik fel a közelmúltat, de aki eléggé bevállalós, és nem félti a ruháját, felmászhat néhány mozdonymatuzsálemre is. A múzeum hétfő kivételével minden nap látogatható.

Játechtér az Eötvös10-ben

Az interaktív kiállításon az elmúlt 40 év összes említésre méltó játékkonzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelokban gubbasztva. Az ország legteljesebb játékkonzol-gyűjteménye invitálja a videójátékok szerelmeseit egy kiadós technikatörténelmi kalandozásra.  

Nem csak gyerekeknek

Bálint gazda gyümölcsöskertje a Kertvárosi Tanyaudvarban

A Szilas-patak menti kerékpárúttól nem messze alakították ki a Kertvárosi Tanyaudvart, ahol a látogatók valamikori tanyák őshonos háziállatait nézhetik meg autentikus környezetben. Az állatok egy része génmegőrző tenyészetekből származik, másokat a környékbeli lakosok ajánlottak fel az udvar számára.  A sokféle kecske, a juh, szamár és kedves malac mellett számos kis aprójószág várja az érdeklődőket, és sokak kedvence, a Csipke névre hallgató fiatal csacsi.

Csipke, a csacsi

Magyar gyümölcsfák

Két éve egy különleges gyümölcsöst létesítettek Bálint György, mindenki Bálint gazdája tiszteletére, munkássága előtt tisztelegve. A gyümölcsfák szépen cseperednek, régi magyar gyümölcsfákat ismerhetünk meg általuk. A kert hétköznap csoportok számára, hétvégén a családok számára áll nyitva.  

Kiemelt kép: www.rozsakunyho.hu