Egy 54 éves nő felgyújtotta mányi házát, benne a gondozásra szoruló élettársával. Az idős férfit a szomszédok mentették ki az égő ingatlanból.

2020. július 5-én 21 óra 19 perckor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Mányon kigyulladt egy családi ház. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek a helyszínre, amelynek a földszintje lángokban állt. A helyszínen kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt és azzal kapcsolatba hozható a ház tulajdonosa. A rendőrök azonnal elkezdték keresni a nőt.

A közelben lakók elmondták, hogy miután értesítették a rendőröket, azonnal az égő ingatlanhoz mentek, és a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

Másnap reggel az asszony Balatonvilágosról tárcsázta a segélyhívót, és elmondta, hogy szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát.

A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson elfogták, és őrizetbe vették.

A nő vallomásában elmondta, hogy élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy egy bicskei töltőállomáson benzint vásárol, amit a ház két szintjén szétlocsolt, majd meggyújtott. Mikor látta a tüzet fellobbanni, az égő házból távozott, autójával Balatonvilágosra ment, majd másnap feladta magát a rendőrségen.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu