Müller Cecília szerint ne válogassanak a magyarok a védőoltások között, ami van, azt adassák be. Az országos tisztifőorvos szerint mindegyik vakcina hatásos, aki arról is beszélt, hogy megérkezett Magyarországra a 3. hullám.

„Ne válogassanak”

„Ne válogassanak a vakcinák között, mindegyik hatásos”– mondta Müller Cecília a hétfői operatív törzs tájékoztatóján. A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a kínai vakcinával már a héten olthatnak, 18 év felett bárkinek adható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Oltási reakciók előfordulhatnak

„Tipikus oltási reakciók előfordulhatnak, de fertőzést, vagy megbetegedést nem okoz, a szakemberek abban bíznak, hogy és hosszabb tartó védelmet biztosít. Előnye az, hogy jelentős, erős immunválaszt vált ki, a magyar fejlesztésű vakcinát is ezzel a technológiával tervezik elkészíteni” –mondta az országos tiszti főorvost.Ezt kell tudnia a Magyarországon elérhető oltóanyagról.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezek a vakcinák érhetők el ma Magyarországon

3 ezer körül van az új fertőzöttek száma

„Csaknem 3 ezer körül van már a napi új fertőzöttek száma, több mint 88 ezren vannak most pozitívak, ami óvatosságra int minket, és arra szorgalmaz, hogy továbbra is be kell tartani a szabályokat” – mondta Müller Cecília.

Szűrőbuszok

Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy a szűrőbuszoknál folyamatosan lehet teszteltetni, aki teheti, és úgy érzi, az tegye meg a maga és mások biztonsága érdekében.

Ez is érdekelhet

“A legjobb kezekben volt végig, és méltó módon távozhatott” – hiába óvta családja, mégis elkapta a koronavírust Őze Áron édesanyja, a színész el sem tudott búcsúzni tőle

A kórházakat is elérte a 3. hullám

A kórházakat is elérte a harmadik hullám a járvány leterheli az egészségügyet, mert már négyezer felett van az ápolásra szorultak száma, és közülük is egyre többen kerülnek lélegeztetőgépre, az elmúlt 24 órában 366-an– mondta Müller Cecília.

Megjelent a brit mutáns

Magyarországon már 378 főnél kimutatták a brit variánst, 34 ember pedig a koronavírus egyéb variánsát kapta el. Müller Cecília azt mondta, ennek járványügyi szempontból nincs nagy jelentősége, mégis óvatosnak kell lenni, mert a brit variáns már közösségi fertőzésnek indult. 

Megindul a tömeges oltás

„Minden védőoltás, ami Magyarországon van, az hatásos a brit variáns ellen is”– jelentette ki az országos tiszti főorvos. Véleménye szerint a most következő két hét nagyon fontos, mert több vakcinát be fognak beadni, mint amennyit eddig összesen beadtak. Szerinte jó helyen állunk az EU-ban, mert míg ott 3,9 százalékos átoltottság, addig Magyarországon 4, 6 százalék.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Krizsán Csaba