Pro Cultura Minoritatum Hungarie Díjat kapott a Biatorbágyon élő mulatószenész Kis Grófo.

Ők adták át a díjat

„A mai nap vettem át a Pro Cultura Minoritatum Hungarie Díjat. Külön köszönet Fülöp Attila Belügyminisztérium szociális gondoskodásért felelős államtitkára és Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Sztojka Attila romakapcsolatokért felelős kormánybiztos úrnak a megtiszteltetést, hogy a mai nap személyesen adták át nekem a díjat” – írta oldalán a mulatós énekes.

Ez kell a díjhoz

A miniszterelnök általános helyettese a Magyarországon élő nemzetiségek számára díjat adományoz kulturális, közművelődési tevékenységük elismeréséért. A díjjal emlékérem és díszoklevél jár.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közös együttélés

„Pro Cultura Minoritatum Hungariae” Díj elismerésben olyan Magyarországon élő, vagy működő elismert nemzetiséghez tartozó személyek, szervezetek részesülhetnek, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet végeznek a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvi kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért, s tevékenységükkel hozzájárulnak a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez.

Itt kell kiemelkedni

Ez lehet például a kulturális közéletben, a közművelődésben, a nemzetiségi médiában, a nem hivatásos művészetekben, illetve a nemzetiségi kultúra támogatása terén.

Miniszterelnöki köszöntő

Múlt héten Orbán Viktor köszöntötte fel a 30. születésnapján Kis Grófot. A kormányfő miniszterelnöki levélpapírra nyomtatott levéllel köszöntötte Grófót 30. születésnapja alkalmából, amiről saját Facebook-oldalán számolt be. Kis Grófo nem maradt sokáig adós a válasszal, ha már ilyen óriási megtiszteltetés érte.

Orbán Viktor posztja:

Megtiszteltetés neki

A Ripostnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy „Egyáltalán nem számítottam ekkora tisztességre. Hatalmas megtiszteltetés volt kézhez venni Orbán Viktor üzenetét. Ahogy olvastam a sorait, kisejlett belőlük, hogy kedveli a zenémet és engem is, mint embert, aminek nagyon örülök”.

Keresi a levél helyét

Azt is elmondta, hogy már keresi is a levél helyét: „Még nem találtam ki, hogy hol őrzöm majd az üzenetet, de az egészen biztos, hogy főhelyre kerül az otthonunkban. Azt hiszem, egy vitrinben lesz a legjobb helyen.” Végül azt is hozzátette, hogy „büszkén fogom majd megmutatni még az unokáimnak is.”

Kis Grófo válasza:

Kubatov Gábor is ott volt a születésnapon

A mulatós születésnapján Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatóka is részt vett. „Nagyon szépen köszönöm Kubatov Gábornak a megtiszteltetést, hogy személyesen is felköszöntött a 30. születésnapom alkalmából. Isten áldjon Gábor barátom!” – írta Facebook posztjában.

Kiemelt kép: Gis Grófo a díjjal – Forrás: Facebook