A 23. kerületben, Soroksáron egymás után történtek a balesetek. Először a soroksári halálsarkon csapódott egymásba két autó, nem sokkal később pedig egy munkába tartó mentős karambolózott. Hozzá a saját kollégái érkeztek a baleset helyszínére

Mentős ütközött

Csütörtök este a 23. kerületben a Haraszti úton igyekezett Budapestre Daewoo Nexia gépkocsijával szolgálatba egy mentős, már egyenruhába öltözve. Amikor a milleniumtelepi elágazáshoz ért, meglepetten tapasztalta, hogy szemből egy Opel Astra idős sofőrje nem várja meg, míg elhalad, hanem előtte próbál bekanyarodni balra, a Lórév utcába. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csúnyán összetőrt a mentős autója

Nem tudott megállni

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója a úgy tudja, hogy már nem tudott megállni a mentős, így a két autó frontálisan egymásnak rohant. Szerencsére mivel lakott területről van szó, nem nagy sebességgel ütköztek.

Enyhén sérültek

Az autókban csak a sofőrök voltak, mindketten enyhébb sérüléseket szenvedtek, de az orvosi vizsgálat után saját felelősségükre a helyszínen maradtak, nem mentek kórházba, a mentőst sem vitték el a saját kollégái. Az autók azonban csúnyán összetörtek, mozgásképtelenné váltak, autómentő szállította el mindkettőt a helyszínről.

Halálsarok

Csütörtökön pár órával a mentős balesete előtt másik karambol is volt a 23. kerületben. Az úgynevezett soroksári halálsarkon Pár utcával arrébb lakó sofőrök ütköztek a Szent László út és Tartsay Vilmos utca sarkán.

Baleset a “halálsarkon”

Nem állt meg a táblánál

Tudósítónk úgy tudja, a Tartsay utcán érkező Mazda nem állt meg a STOP táblánál és a Szent László úton haladó Opel Mokka elé hajtott. Az Opel az ütközés következtében megpördült, a Mazda pedig a járdán keresztül a sarki ház kertítésébe vágódott, végül egy fának ütközve tudott megállni.

Elszállították a mentősök

Az Opelben két középkorú férfi ült, a Mazdában pedig egy fiatal pár, mindenki a közelben lakik, ezért is nehézen érthető, miért nem tudta a Mazda sofőrje, hogy meg kellene állnia. A mentők hosszas rábeszélés után el tudták szállítani a Mazda hölgy utasát, aki a helyszínen akart maradni.

Rendszeres balesetek

Ebben a kereszteződésben pár évvel ezelőttig rendszeresek voltak a súlyos kimenetelű ütközések, most már előjelző felfestések, lassító bordák, STOP tábla és villogó sárga lámpa is segíti a közlekedők helyzetét, de láthatóan ez sem 100 százalékos megoldás. A környékbeli lakók körforgalmat vagy legalább jelzőlámpás csomópontot szeretnének ide. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fényképek: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián