Rami és Niki azonnal meghaltak Salzburgnál, Danival még elértek a kórházba, de nem tudtak rajta segíteni.

Irányírhatatlanná vált az autó

A kis fekete Volkswagen irányíthatatlanul sodródott a keskeny úton. A sofőr hiába tekerte a kormányt, hiába nyomta a féket, semmi nem történt. A szembe sávban jövő busz pillanatok alatt került ijesztően közel, aztán már csak a csattanás volt, majd a csend. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árokba hajtott a busz

Amikor az osztrák tűzoltók, rendőrök és mentők a helyszínre értek, azt látták, hogy a busz az árokban hever, a kis magyar rendszámú VW pedig szinte beleékelődött a nagy járműbe, a kocsi orra konzervdobozként gyűrődött össze.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szállodában dolgoztak

Utasai mind eszméletlenül feküdtek a roncsban, csak a személyszállító monstrum sofőrje adott egyértelmű életjeleket. A VW-ban három magyar ült: a fiatal sofőr, Dániel, valamint két utasa, Ramóna és Niki. Mindhárman Zell am Seeben dolgoztak egy szállodában, szezonális munkásként.

Vizsgálódnak

A baleset okát az igazságügyi szakértők vizsgálják – tájékoztatta a Blikket a salzburgi rendőrség. Az elsődleges adatok alapján annyit tudni, hogy a kocsi sofőrje elveszítette uralmát az autó felett és a szemből érkező busznak ütközött. A végleges eredményről a baleseti jegyzőkönyv elkészülte után tudunk beszámolni.

Nem voltak utasai

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon mi is írtunk róla, amikor a buszsofőr meglátta a vele szemben az úton sodródó VW-t, ki akart térni a magyarok autójának útjából, de már későn próbált korrigálni, összeütköztek. A jármű nem szállított utasokat.

Kórházban halt meg a sofőr

Az 51 éves vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították, hiába érkezett azonban három mentőhelikopter is a helyszínre, a két magyar nőn már nem tudtak segíteni, a roncsban lelték halálukat. A 25 éves sofőrt, Dánielt tűzoltók vágták ki a roncsból és bár vele még eljutottak a kórházba, nem sokkal később ő is életét vesztette.

Profi sofőr volt

A Blikk elérte a fiatalember egyik legjobb barátját, aki döbbenten áll a történtek előtt. „Dani profi sofőr volt, a kocsiján pedig téli gumik voltak” – mondta a barát.

Jeges volt az út

„Reggel együtt indultak munkába a kolléganőivel. Mi úgy tudjuk, az okozhatta a tragédiát, hogy éjjel lefagyott az út, arra pedig ráesett a hó, így lehetetlen volt észrevenni, hogy jeges. A család teljesen összetört, amikor meghallotta a hírt, de bővebb tájékoztatást még senki sem kapott”.

Sokszor lezárják ezt a szakaszt

A B164-esne ezt a szakaszát sokan kimondottan veszélyesnek, alattomosnak, sőt halálútnak tartják. Télen rendszeresen lezárják lavinaveszély miatt – ilyenkor kimondottan életveszélyes – vagy azért, mert egyszerűen járhatatlanná válik, annyira csúszós.

Nemrég nyitották újra

Idén mindössze néhány hete engedték rá újra a forgalmat, február elején még zárva volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Leogangi Önkéntes Tűzoltóság Facebook oldala