Gyártók folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szakemberek munkáját megkönnyítsék és hatékonyabbá tegyék. A szabványos hegesztő sisakok nagy hátránya, hogy folyamatosan mozgatni kell, hogy lássa a munkáját. Az automatikusan elsötétedő modelleknél ez nem szükséges, amikor nem hegeszt, így ezt nem kell tennie. Ez kényelmesebb munkavégzést biztosít Önnek és azt is jelenti, hogy gyorsabban dolgozhat.

Hogyan működik egy automata hegesztőpajzs?

Valójában, egyszerűbben, mint gondolná! A sima sötét üveg helyett ezek LCD-vel és két-négy fényérzékelővel rendelkeznek. Amint ezek érzékelik a hegesztési ívet, elektromos töltés érkezik az LCD-re, így az a másodperc töredéke alatt elsötétül, a szemeinek azonnali védelmet nyújt. Az áramellátást egy kicsi akkumulátor (általában újratölthető lítium-ion) biztosítja, így ez sem korlátozza a mozgásban.

Mennyire gyors?

Típustól függően a reakciósebesség 1/10 000 és 1/25 000 másodperc között mozog. A különböző típusú hegesztések (, amelyek különböző fényerősségűek) kezeléséhez az LCD -k általában változó érzékenységűek. Az árnyékolási tartomány jellemzően 9 és 13 között lesz, amely magában foglalja a MIG és a TIG ívhegesztést is. Sokan más beállítást is kínálnak az őrléshez.

Miben különbözik ez egy átlagos hegesztőpajzstól?

A könnyű sisak, jól beállítva a fejfedőt, általában nagyobb kényelmet biztosít, de fontos ellenőrizni a váz szerkezetét. Ha túl vékony, kopás vagy leesés esetén hajlamos a repedésekre. Az olyan apró dolgok, mint a fülvédelem, a homlokpánt az izzadság elnyeléséhez vagy a szellőzőnyílások, amelyek hűvösebbé teszik, nagy különbséget jelenthetnek, ha hosszabb ideig viseli a hegesztősisakot. A nagyobb képernyő megkönnyíti a folyamatok követését, de mivel ezek LCD-k, minden további méret gyakran több költséget jelent. 

Manapság már nem szükséges szaküzleteket meglátogatnia, ha szerszámokat vagy más eszközöket szeretne vásárolni, ugyanis ezt már számtalan webáruházban megteheti kényelmesebben és sok esetben kedvező árak mellett. 

Fotó: Canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.