A nyári időszakban picit másképp kell felkészülni a műszaki vizsgára, így ha most kellene vinned a kocsit, akkor érdemes jobban rászánni az időt és átgondolni néhány fontos tényezőt. Ebben segítünk most néhány ötlettel.

Érezhetjük ismétlődő nyűgnek, de a kötelező műszaki vizsga garantálja, hogy a magyar utakon közlekedő autóállomány műszaki állapota megfelelő legyen, ezáltal hozzájárul a balesetmentes közlekedéshez. Ezzel együtt azonban valóban egy újabb teendőt kapunk a nyakunkba, ami a nyári időszakban lehet különösen kellemetlen is. Segítünk áttekinteni, hogy milyen tényezőket mérlegelj, ha a műszaki vizsga a közeljövőben aktuális.

A műszaki vizsga meglehet egy nap alatt is, ha minden rendben a kocsival és rendszeresen karbantartod. Ha azonban erre nincs idő, energia és rejtett hibák jönnek ki az autón, ami miatt a műszaki vizsgát meg kell, hogy előzze a javítás, akkor napokba, de akár egy hétbe is telhet a műszaki vizsga attól függően, hogy milyen hiba van.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy nyáron az autószervízekben is van leállás, ha többen dolgoznak, akkor előfordulhat, hogy nem teljes kapacitással működik a szabadságolások miatt, ezért fontos, hogy előre tervezz és idejében kezdd el szervezni a műszaki vizsgát.

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

A fentiekből már egyértelmű, hogy nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a műszaki vizsgát, főleg nyáron. Az előírások szerint ha a műszaki vizsgára még a forgalmi érvényességén belül kérsz időpontot, akkor a vizsganapig, de maximum 30 napra meghosszabbodik a forgalmi érvényessége. Ha az érvényességi időn kívül kérsz időpontot, ez is elveszik, úgyhogy nem érdemes halogatni a műszaki vizsgára jelentkezést.

Segítenek a kényelmi szolgáltatások

Ha mégis utolsó pillanatra maradna a műszaki vizsga és nincs időd elvinni a kocsit, keress olyan szervízt, ami kényelmi szolgáltatásokat is nyújt. Vannak műhelyek, ahol eljönnek a kocsiért, ha szükséges, javítják és utána viszik műszaki vizsgára. Ezek a helyek garanciát vállalnak a sikeres műszaki vizsgára, mert maguk végzik a javítást.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!