A K-monitor szúrta ki, hogy a tavalyi, 2020-as évben nyújtott teljesítményért összesen 19 államtitkárér érdemelte ki, hogy az egyhavi fizetésének a felének megfelelő jutalomban részesüljön. Mindez a kormány oldalán publikusan közölt, juttatásokról szóló dokumentumból derült ki.

19 államtitkár kapott motivációs elismerést

A K-monitor azt írja: Nos, az iratok szerint 19 államtitkár kapott motivációs elismerést tavaly, másik 58 nem. A nem célhoz kötött juttatás a kormánytisztviselők esetében így van definiálva: “kompetenciájára, speciális képességére, ismeretére, tudására figyelemmel motivációs elismerésben részesíthető, akinek a munkavégzése a munkáltató kiemelt érdeke”. 2020-ban a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség jutalmazta leginkább a vezetőit, a belügy, a külügy, az EMMI, az ITM vagy a Pénzügyminisztérium nem élt ilyen elismeréssel.

Ez is kiderült

Az iratokból arra is fény derült, hogy tavaly a Miniszterelnökség jutalmazta leginkább a vezetőit. Azonban a Külügyminisztérium, a Belügyminisztérium, az EMMI, a Pénzügyminisztérium és az ITM nem osztott semmilyen elismerést.

Ők kaptak elismerést

Az egy hónapnyi fizetésnek (1 296 / 1 750 eFt) megfelelő elismerést az alábbi kormánytagok érdemelték ki: Farkas Sándor, Zambó Péter, Rácz András, Feldman Zsolt (Agrárminisztérium); Szabó István, Németh Szilárd (Honvédelmi Minisztérium); Tuzson Bence, Nagy János, Kovács Zoltán (2019 után újra), Dömötör Csaba (ME-i Kabinetiroda); Kovács József, Juhász Roland, Juhász Edit, Fónagy János (ME-i Kormányiroda); Orbán Balázs, Kovács Pál, György István, Fürjes Balázs, Becskeházi Attila, Azbej Tristan (Miniszterelnökség)

Ekkor kerülnek nyilvánosságra a friss vagyonnyilatkozatok

Az iratokból az is kiderült, a korábbi évek bérfejlesztése után új autók osztása vagy jelentős emelés nem volt 2020-ban. Általában a kormánytagok bevallott jövedelméről itt olvashatsz. a friss vagyonnyilatkozatok január 31-én kerülnek nyilvánosságra.

Nekik lehet, de Karácsonynak Gergelynek nem?

A K-monitor posztja alatt azonnal megjelent egy hozzászólás, melyben a következő kérdést teszik fel: “Ehhez képest állandóan ekézik a főpolgármestert, hogy 800 ezer Ft-os jutalmakat osztott 2020 decemberében. Nahát! Van ahol lehet, van ahol nem?” – utalva ezzel arra, hogy milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi tanácsadók Karácsonytól.

Elismerte a munkát a főváros

A Magyar Nemzet néhány nappal ezelőtt arról írt, hogy Egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott az ünnepek előtt párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője.

Jutalmazási lista

A lap továbbá hozzájutott a fővárosi főjegyző által a jutalmazási listához, melyből kiderül, hogy Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes 1,2 millió forintos jutalomban részesült. A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója, aki 805 ezer forintot kapott.

Ennyit fizetett ki összesen a főpolgármester

Karácsony Gergely összesen 29 millió forintot fizetett ki jutalmakra, a városvezetők mellett a dolgozók is kaptak jutalmat.

Kiemelt kép: Illusztráció