A fél lábára lebénult Bubik István egykori szeretője, Szentandrássy Hédi, de ennél is jobban fáj a képzőművésznek, hogy közös gyermeküket elszakították tőle.

18 éve hunyt el a népszerű művész

Tizennyolc éve, mindössze 46 évesen hunyt el autóbalesetben Bubik István, akinek a halála után derült ki, hogy van egy másik, eltitkolt családja is. A Szentandrássy Hédivel közös lányuk, Kincső immár 23 éves, és bár édesanyjával most nem tartja a kapcsolatot, a színész egykori szerelme reméli, egyszer újra egymásra találnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utolsó beszélgetés

Bubik egykori szerelme ma is ugyanolyan élénken emlékszik utolsó beszélgetésükre a színésszel, mintha csak tegnap lett volna. „Minden évfordulón gyertyát gyújtok pontban hajnali 5.30-kor, István akkor ment el végleg” – nyilatkozta az asszony a Blikknek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ért oda az ajándék

„Emlékszem, utoljára Kincső születésnapján, november 17-én beszéltünk, akkor azt mondta, csak néhány nappal később tud jönni, mert megnéz egy színdarabot Szolnokon, de már megvette Kincső ajándékát. Nekem is mindig adott ilyenkor ajándékot, azt mondta, nincs gyerek anya nélkül, ez ilyenkor az én anyává válásom születésnapja is” Ez az utolsó ajándék sem jutott el hozzánk, hogy örökre emlékeztessen rá – emlékezett vissza Szentandrássy Hédi.

Utcán, padokon aludt

A képzőművész korábban annyira nehéz helyzetbe került, hogy az utcán, padokon aludt. Az élete ezután kezdett egyenesbe jönni: kapott munkát, szerény, de rendszeres keresetéből fenn tudta tartani magát.

Nem akart visszatérni

„Siófokon egy étteremben dolgoztam a nyári szezon alatt, volt hol aludnom. Amikor a szezon véget ért, és az étterem bezárt, még maradtam egy hónapig, kézzel festett köveket árultam turistáknak. Nem akartam visszajönni Pestre, úgy éreztem, itt továbbra sem várna rám semmi jó. Végül kénytelen voltam, mert vidéken sokkal nehezebb munkát találni” – mesélte.

Jegyszedőként dolgozik

Az asszony végül Budapesten is el tudott helyezkedni, jegyszedőként dolgozik. Szállása is akadt, ám amikor úgy érezte, végre kezd jobbra fordulni a sorsa, hirtelen rosszul lett, mentővel szállították kórházba.

Azt hitték, agyvérzést kapott

„Összeestem, először arra gyanakodtak, hogy agyvérzést kaptam. Számtalan vizsgálat következett, miközben én azt hittem, itt a vég, meg fogok halni. Közben egyre csak arra gondoltam, hogy remélem, Kincső megtalálja a saját útját az életben, ha én elmegyek. Ráadásul épp abba a kórházba vittek, ahol a bátyám, Szentandrássy István festőművész is elhunyt” – mesélte.

Belehalhatott volna a műtétbe

Végül kiderült, hogy a nőnek teljesen elkopott a porckorongja és gerincvelő-gyulladása is volt, ami miatt lebénult a fél lába. Műteni sem lehetett, mert akár bele is halhatott volna. Az asszony egy önsegítő házban talált ideiglenes szállásra. Továbbra is szüksége lenne egy otthonra, ahol alkothat, mert ez már nagyon hiányzik neki.

Elszakították a lányától

Az alkotás mellett lánya, Kincső hiánya okoz neki mérhetetlen fájdalmat. „Kincsőt egy jobb élet reményében elszakították tőlem. Hihetetlen nehéz ezzel együtt élnem, de örökké szeretni fogom. Igazi őrült, gyönyörű szerelemből született, és nagyon fáj, hogy nem lehetek a közelében, hogy védelmezhessem. Amikor a kórházban attól féltem, hogy nem kelek fel többé, csakis a lányom miatt aggódtam, rengeteg dolgot átgondoltam – tette hozzá Hédi. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bubik István. Fotó: nepszava.hu