Alig egy hét múlva kezdetét veszi az új tanév, de a gyömrői Fekete István Általános Iskolában nagy a baj, ugyanis két oszálynak nagyon úgy fest, nem jut tanterem. A szülők már évek óta harcolnak az intémzény felújításáért, de már belefáradtak a kálváriába.

Nehéz helyzet

A tanévkezdés mindig stresszes időszak a szülők számára, hiszen a közétkeztetés és a tanszerek ára is emelkedik, ám a gyömrői Fekete István Általános Iskolába járó diákok és szülők még az átalgosnál is nehezebb helyzetben vannak, ugyanis az iskola gyakorlatilag omladozik, de segítséget nem kapnak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszakadt a plafon

Bár a falakat festik jelenleg is, de az önkéntes szülők munkájának hála szépülhet maximum az intézmény, derül ki az ATV riportjából. A suli kálváriája egybéként már hosszú időre nyúlik vissza, pár évvel ezelőtt egy hatalmas rész szakadt le az egyik tanterem plafonjából.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ígéret

Ezt követően az intézmény arra kapott ígéretet, hogy új épületet kapnak, azonban ezt az ígéretet a háborús és az anyagi helyzetre hivatkozva visszavonták.

Folyamatosan romlik

A szülői munkaközösség elnöke, Siegl Tünde elmondta, folyamatosan csak hitegették őket: „majd tavasszal, majd ősszel, majd megint tavasszal és közben ugye az épület állaga folyamatosan romlik, az alsó illetve a felső épület.”

Sok gyerek jár ide

Sokkal-sokkal több gyerek jár ide, mint a megengedett, tehát most már minden osztály ilyen harminc közeli gyerekfővel indult” – tette hozzá.

Két plusz osztály

A megnövekedett létszám miatt pedig idén két plusz osztályt is kell indítani, s bár a tankerület ígért a diákoknak konténereket, ezek azonban nagyon úgy tűnik nem érkeznek meg időben, szeptember közepére váratók.

Ilyen konténereket várnak:

Önkormányzati segítség

A helyi önkormányzat egyébként csaknem 100 millió forint értékben nyújtott segítséget, holott nekik nem feladatuk az általános iskolák fenntartása.

Új tervek kellenek

„Azokat a feladatokat, amiket az önkormányzat egy három oldalú megállapodásban vállalt, azokat teljesítettük. Az egy másik kérdés, hogy a konténeriskola nem készült el, az egy másik kérdés, hogy a Fekete István Általános Iskola bontása nem kezdődött meg, sőt, ahogy mi tudjuk új terveket kell készíteni, hiszen nincs meg a megfelelő anyagi forrás arra, hogy az eredeti tervek megvalósuljanak” – magyarázta Hauser Antal, a Gyömrői Önkormányzat kommunikációs vezetője. 

Nem tudni, mi lesz

Az iskola amúgy a Monori Tankerülethez tartozik, s bár a tanítás jövő héten pénteken elindul egyelőre nem tudni, mi lesz a gyömrői diákok sorsa.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: gyömrői Fekete István Általános Iskola – Forrás: Google Maps