Igazán nagy becsben tartottak egy macskát az egyik fővárosi felsőoktatási intézményben. Marci az Állatorvostudományi Egyetem szeretett cicája volt. Hogy emlékét megőrizzék, úgy döntöttek, egy életnagyságú szobormást állítanak fel a kampusz központi helyén, ahol mindig üldögélt. 

Kóbor cicából kedvenc

Marci kóbor cicából vált egyetemi közösség kedvencévé, majd 12 boldog év után júniusban távozott az örök cicamezőkre. Az Egyetem a közadakozásból finanszírozott, életnagyságú bronzszobor elkészítésére Kontur András szobrászművészt kérte fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A jövő héten avatják

A szobrot szeptember 27-én, szerdán 14 órakor avatják fel az Állatorvostudományi Egyetem, István utcai Campus, „O” épületénél.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Több mint macska

„Marci több volt, mint egy szeretett macska. Az állatok és emberek közötti összekapcsolódás szimbólumává vált, számtalan diák talált nyugalmat dorombolásában a stresszes időszakokban” – írja az egyetem.

Elloptak egy kutyát

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés a múlt héten posztolta ki, miszerint segítséget kér valaki, mert ellopták a kutyáját a Bartók Béla úti OTP-fiók elől. A 11. kerületiek megtették a magukét, hiszen pár óra múlva meglett az eb és a tolvaj is. 

„Nyilván tudjuk…”

„Elloptak egy kutyát 9.45-kor a Bartók Béla úti OTP elől. Az okoskodás nem kell, előbb TALÁLJUK MEG A BLÖKIT.  Nyilván tudjuk, kik lehettek az elkövetők, a környékbeli közterületeken fetrengő bűnözök nem egy kutyát loptak már el, járjatok NYITOTT SZEMMEL, HA BÁRKI KISZÚRJA AZONNAL HÍVJATOK” – fogalmaztak bejegyzésükben.

Az állomásnál látták

Rövid időn belül jöttek is az infók, ahogy azt kérték. Egy hölgy a kelenföldi vasútállomásnál látta a tolvajt a kutyával, ezért Kovács Gábor, az egyesület vezetője a helyszínre sietett. 

Szembejött vele

„Amikor jelezték, hogy látták a tolvajt, én hívtam a rendőrséget és a közterület-felügyeletet, majd a helyszínre mentem. Körbenéztem a pályaudvarnál, de nem találtam a tolvajt, ezért úgy döntöttem, hogy hazamegyek, de előtt még egy kört mentem és egyszer csak szembejött velem. Megkértem, hogy maradjon ott, és ő így is tett” – emlékezett vissza Kovács Gábor.

Jutalmat is hozott

Nagy volt a meglepetés, amikor az intézkedő járőrpárossal együtt az újbudai rendőrkapitányság vezetője, Jáger István ezredes is megérkezett a helyszínre, aki személyesen gratulált a tolvaj elfogásához, akit aztán a zsaruk magukkal is vittek. 

Máskor majd kétszer is meggondolják

„Ha másra nem, arra biztos jó volt ez a történet, hogy a tolvajok kétszer is meggondolják, hogy más kutyájához nyúljanak Újbudán, ahol ennyire összetartanak az emberek és így segítik egymást” – fogalmazott az állatvédők vezetője a Metropolnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Marci, a néhai kedvenc. Fotó: Facebook