Úgy tűnik, egy nagy visszatérésnek lehetünk tanúi: a volt győri polgármester – kiheverve a botrányokat – bejelentette: újra elindul a jövő évi önkormányzati választáson.

Külön pikantériája volt az ünnepnek

Országszerte ünnepeljük az államalapítást, augusztus 20-án minden településen tartanak valamilyen megemlékezést, programot, amelyeken a koncerteken és családi eseményeken túl megszokott, hogy politikusok is megszólalnak. Győrben külön pikantériája is volt az ünneplésnek. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem csak konferált

Győrben Augusztus 20. Fesztivál címen fut az ünnepi program, ennek volt meglepetésvendége a korábbi polgármester. A Telex cikke szerint pusztán annyi szerepe lett volna Borkai Zsoltnak, hogy felkonferálja a Nox együttest. Ő azonban kihasználta az alkalmat, és nagy bejelentést tett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újraindul

Botrányai után most először lépett nagyobb számú közönség elé, jó ötletnek tartotta tehát, hogy elmondja: újra indul a polgármesteri pozícióért a jövő évi önkormányzati választásokon.

Taps és éljenzés

Elsőre talán meglepőnek tűnik, de abszolút pozitív fogadtatást kapott a bejelentéssel: a tudósítások szerint bár sokan csendben maradtak, de több helyről taps és hangos éljenzés volt hallható. Egyetlen negatív megnyilvánulást sem tapasztaltak a helyszínen.

Megosztott Fidesz Győrben

A rendezvényt az a Hajtó Péter szervezte, aki önkormányzati képviselőként a Fidesz frakcióját erősítette Győrben, de miután Borkait díszpolgári címre javasolta, magára maradt a városvezetésben, ezért kilépett a frakcióból.

„Volt egy kis szünet az életemben”

Maga a bejelentés egyébként annyira nem volt talán váratlan, hiszen Borkai Zsolt korábban már jelezte: gondolkodik az újrainduláson. A visszavonulását és annak okát azzal rendezte le, hogy „talán mindenki tudja, volt egy kis szünet az életemben”, a visszatérését pedig így indokolta: érzi a felé áradó szeretetet.

Bízik a támogatásban

„Azt gondolom, ez a szünet után, talán azért, mert látom és érzem azt a szeretetet, amit önök adnak az én irányomba, döntöttem úgy, hogy el fogok indulni a választásokon. És bízom abban, hogy támogatni fognak” – fogalmazott.

Videó a bejelentésről

Korhatáros felvételek

Emlékezetes, az ország egyik legnagyobb politikai botránya volt 2019-ben, amikor Győr korábbi polgármesteréről – az önkormányzati választások előtt – korhatáros felvételek szivárogtak ki. Borkai Zsolt és barátai több nő társaságában igencsak jól érezték magát egy horvátországi hajókiránduláson.

Tudja, hogy hibázott

„Nem kérek felmentést” – mondta Borkai a botrányról, és elismerte, hogy az egészet csak magának köszönheti. Korábban azt mondta, reméli, az életében többet nem lesz ilyen, de úgy gondolja, „már el kell engedni” a történetet. „Nekem már nem fáj” – szögezte le. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt hír: Borkai Zsolt visszatér, immár hivatalos a hír! – fotó: illusztráció