Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter férje mára hirdette meg a minden eddiginél nagyobbra tervezett, kormányellenes tüntetését. A március 15-i, rendezvénye után most a Talpra Magyarok Közösségével „Nemzeti menetet” indított szombat délután a Városháza térről a Kossuth térre. A menet délután 15 óra után érkezett meg a Parlament elé. Több tízezren vannak jelenleg a Kossuth téren, cikkünk folyamatosan frissül…

Szigetszentmiklós polgármestere beszédet mondott

A színpadra Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét szólították. Ő az első településvezető, aki nyíltan kiáll Magyar Péter mellett. Nagy János 2019-ben ellenzéki összefogás jelöltjeként nyert. Akkor még a Jobbik tag volt. A polgármester azt mondta, Szigetszentmiklóson a DK és a Fidesz háttéralkukat köt. Nagy János azt is állította, hogy a korábbi DK-s alpolgármester gyakran látogatja Kövér Lászlót szigetszentmiklósi otthonában. A polgármester szerint a mai ellenzék semmivel sem különb a Fidesznél.

Durva dolgokat állított Nagy János

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Állítása szerint a DK arra akarta rávenni, ami ellen küzdött, ezután elindult a lejáratása, ekkor mondta először azt, hogy „ezek ugyanazok”. „Simlis pártok, simlis katonáiról” beszélt, de nem tette meg, amire rá akarták kényszeríteni. Nem ment bele a zsarolásokba, pártpolitikai csatározásokba, majd lejáratást ígérő fenyegetéseket kapott. „Nem hagyjuk” – skandálták a tüntetők. „Nincs Orbán Gyurcsány nélkül – jelentette ki a polgármester.

Megérkeztek a Kossuth térre

Magyar Péter a menet éléről leválva 15 óra után megérkezett a Kossuth térre, „Hajrá Peti” felkiáltásokkal, tapsviharral fogadták. Egyelőre várják, hogy Magyar színpadra lépjen, néha közben felhangzik az „Orbán takarodj!” és zene szól.

Caramel dala szólt

A Kossuth téren Caramel „Szállok a dallal” című dala szólt.  Péter Petra rádiós műsorvezető lépett színpadra és elmondta, mi történt az elmúlt napokban – az ügyészségi meghallgatás, az azt követő tüntetést. Példátlannak nevezte az erőt és összefogást, amivel épül a Talpra Magyarok közössége, mely 22 nap alatt 400-ról 4000-re nőtt. Köszönetet mondott az önkénteseknek és mindenkinek.

Óriási a tömeg a Kossuth téren

Forrás: Facebook

Polip című sorozat zenéje szól

A szicíliai maffiáról szóló, Polip című olasz sorozat főcímzenéjét is elhegedülték a színpadon. A zenét amúgy Ennio Morricone szerezte. Közben a kivetítőn a sorozatból kivágott jeleneteket játszottak be, de feltűnt Gyurcsány Ferenc és Rogán Antal fotója is.  

Színészek a színpadon

Bálint András, Kossuth-díjas színművész egy Radnóti Miklós verset szavalt a színpadon. Ezután Nagy Ervin, Magyar Péter egyik legnagyobb támogatója lépett színpadra, aki külföldi magyaroktól érkezett támogató leveleket olvas fel.

Kiemelt kép: tüntetés a Kossurh téren – Forrás: Facebook