A Budapesti Operettszínház Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznője ahogy itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk, az M0-s 5. kilométerénél, Törökbálint közelében karambolozott, sokkos állapotban, bordatöréssel vitték kórházba, otthon lábadozik, de óriási fájdalmakkal küzd.

A Budapesti Operettszínház szubrettjét mentő szállította kórházba. Bordatörést szenvedett, és azóta is nagy fájdalmai vannak, még jó ideig fájdalomcsillapítókat kell szednie, elaludni is csak így tud – ráadásul ülve – írja a Blikk.

„Nagy fájdalmaim vannak, bordatörésnél ez megszokott – mondta a lapnak a hogylétét firtató kérdésre Oszvald Marika. – Az orvos írt fel nekem gyógyszereket, azokat kapkodom be folyamatosan. Nem akarok panaszkodni, nem az én stílusom, de tényleg nagyon fáj.

A művésznő elárulta, négy-hat hét pihenés vár rá, de semmiképpen nem ágynyugalom. „Nem lehet feküdni! Ezért is van, hogy a nappalok könnyebbek, de az éjszakák elég nehezek, alig tudok pihenni néhány órát. Mivel nem fekhetek az ágyban, két fotelt tolok össze és ülve alszom. Ez a szabály, én pedig mindent betartok, hogy minél előbb meggyógyulhassak”

A színésznő most úgy számol, augusztusig biztosan nem áll színpadra – írja a lap. „Akkor is csak abban az esetben, ha már jól leszek! Furcsa nekem ez a kényszerpihenő, mert nem vagyok az a típus, aki szeret egy helyben meglenni. Még jó, hogy a zuhanyzás nem okoz gondot!

A színésznő biztos benne, hogy a folyamatos orvosi kontroll mellett – ha kíméli magát – hamarosan újra színpadra állhat. „Sokat gondolkoztam, hogy ezzel tényleg a sors üzent-e nekem: nem lehet ennyit dolgozni, néha meg kell állni egy kicsit – sóhajtott Oszvald Marika.

Új autót kell vennie. Mivel Oszvald Marika autójának az eleje teljesen összetört, ezért azt a szakemberek szerint már nem érdemes szervizelni, így nézhet új kocsi után.

Oszvald Marika a balesete napján délután egy órakor még Kiskörén lépett színpadra operettes kollégájával, Peller Károllyal, a koncert után a Tisza-tó partján lévő településről sietett az ország másik végébe, a közel három és fél órás autóútra és több mint 300 kilométerre lévő Aszófőre, ahol a Szent László-napi rendezvénysorozat esti progamjának egyik sztárfellépője lett volna. Információk szerint a művésznő autójába hátulról mentek bele, a kocsija emiatt a szalagkorlátnak csapódott.

Kiemelt kép: BPK illusztráció