Éppen ezért megtanulta, hogy sosem szabad a munkát az emberi kapcsolatok elé helyezni. A korábbi diszkókirály váratlanul, szívinfarktusban veszítette életét.

Innen indult minden

„Hosszú évekkel ezelőtt ismerkedtünk meg Kamilló barátommal, aki több szórakozóhelynek a tulajdonosa volt. A születésnapján mindig hatalmas bulikat tartott, és egy ilyen ünnepségen találkoztunk legelőször” – mondta el a Megasztárban ismertté vált énekes, Kökény Attila a Blikknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Híres szórakozóhelyeket alapított

A lap azt követően kereste meg a zenészt, hogy pár napja elhunyt a pesti éjszakai élet korábbi császára, Ribáry Kamilló. Ő alapította többek közt a rendszerváltás után kétes hírnévre szert tevő Hully Gully és Casablanca diszkókat. A 65 éves vállalkozó minden előjel nélkül veszítette életét. Halálát szívinfarktus okozta.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Örökké tartó hála

Kökény Attila azt mondta, a férfit akkor ismerte meg, amikor még huszonnégy évesen bárzongoristaként dolgozott abban a Swing Hotelben, amely akkor az övé volt. Elsősorban neki köszönhetem, hogy megismerték a nevemet az éjszakai életben, hiszen foglalkoztatott és felkarolt, amiért örökké hálás leszek neki – fűzte hozzá.

Ahol lehetett, segített

Elmondása szerint Kamilló fontos szereplője volt az éjszakai életnek, de persze, sok „csibészségben” is benne volt a keze, ám soha nem felejtette el, hogy honnan jött. Nagy szegénységben nőtt fel, egészen lentről küzdötte fel magát: olyan dolgokat álmodott meg és hozott létre, amelyek másnak nem sikerültek volna. Emellett hatalmas szíve volt, mindenben lehetett rá számítani – osztotta meg emlékeit.

Örökké bánja, amiért lemondta a találkozót

Az énekes emellett megbánást is érez barátja halála miatt. „Nagy fájdalom számomra, hogy két héttel a halála előtt még elhívott kávézni, ám közbejött valami, és kénytelen voltam lemondani a találkozót, amit örökké bánok majd” – mondta.

Senki sem tudhatta előre

Ekkor azonban fel sem merült benne, hogy soha többé nem látják egymást. Már csak azért sem mert, Kamilló egészségesen élt, semmiféle előjele nem volt annak, hogy nagy baj van a láthatáron. Próbálom nem hibáztatni magam a történtek miatt – fejtegette Kökény Attila.

Ez számára a tanulság

A konzekvenciát azonban máris levonta: „soha nem szabad a munkát előrébb helyezni, mint az emberi kapcsolatainkat, és minden lehetőséget ki kell használni, amikor a szeretteinkkel lehetünk.”

Rendőrségi ügyei is voltak

Ribáry Kamillót korábban azzal is meggyanúsították, hogy bordélyházakat üzemeltetett a fővárosban. Emellett több hónapot töltött letartóztatásban, miután saját otthonában törtek rá kommandósok. Persze a nyomozók nem csak a prostituáltakkal kapcsolatos ügyeiről faggatták.

Így jellemezték

A zsarukat nagyon érdekelte, mit tud Vizovickzki László és Portik Tamás üzelmeiről – ugyanis mindkettejüket nagyon jól ismerte. Egyikükkel még üzleti kapcsolatban is állt. Több barátja segítőkész, jóindulatú embernek írta le a vállalkozót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Instagram.)