A Rákos és Pécel közötti vonalszakaszon a felsővezeték helyreállítása miatt nem közlekednek a vonatok. Az utasokat vonatpótló buszok szállítják Rákos és Pécel között.

Frissítés | 08:07

Kijavították a hibás felsővezetéket Rákos és Pécel között, így ismét elindult a vonatforgalom ezen a szakaszon – közölte a Mávinform. A közlemény szerint a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon már nem kell vonatpótló buszokra átszállni, a menetrend szerinti közlekedés fokozatosan áll helyre, délelőtt még hosszabb menetidővel kell számolni.


A helyi utasok igénybe vehetik a Pécel és az Őrs vezér tere közötti 169E BKK buszjáratokat, amelyeken elfogadják a vasúti bérleteket és az utazási igazolványokat.

A H8-as gödöllői HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között a vasúti bérleteket és az utazási igazolványokat elfogadják, továbbá az M2 vonalon az Őrs vezér tere és a Keleti pályaudvar között is.

A Keleti pályaudvarról induló Rákóczi Intercity vonat várhatóan 50-60 perccel később indul, egyesítve közlekedik a következő Miskolc, Nyíregyháza felé induló Dália InterCity vonattal.

A forgalomszünetelést egy Pécel közelében megrongálódott felsővezetéki szakasz okozza, amelynek helyreállítása várhatóan szerda reggel hét óráig tart.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon utazóknak hosszabb menetidővel kell számolniuk. Az átszállások miatti kellemetlenségek miatt az utasok elnézését kéri a vasúttársaság.

Kiemelt kép: MÁV