A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget a tavaly januárban elhunyt olimpiai bajnok legenda, Csollány Szilveszter özvegye. A kétgyermekes édesanya nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit.

51 évesen távozott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a magyar sport legnagyobb tavalyi veszteségei között volt a tavaly januárban 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter. A gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem tudta legyőzni a betegséget, és tragikusan fiatalon vesztette életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A családja volt a mindene

A családja, a gyermekei voltak a mindene, bármit megtett értük, kislányunk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt. Sokszor mondta: ha a család boldog, nincsen gondod.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kimondhatatlanul hiányzik

Egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett. Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik – nyilatkozta a halála után az özvegy, Csollány Judit.

Három gyermeket hagyott itt

Hogy mindent megadhasson a lányainak, elindult az Exatlon Hungaryn, a TV2 extrémsport-vetélkedőjén is. Sajnos, a gyilkos kórral vívott csatában nem tudott győzni, három gyermeket hagyott itt, akik közül az első házasságából született már felnőtt és az édesanyjával Írországban él. Mint kiderült, egy soproni ház tetemes lakáshitele is az utódokra maradt.

Nem tudják fizetni a kölcsönt

A klasszis halála után a két tinédzserlányukat nevelő felesége egy ideig fizette a kölcsönt, ám a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja törleszteni a tartozást.

Segítséget kért az özvegy

Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt.

Levelet kapott a szövetség

„December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel” – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke a Blikknek.

Elképesztően nehéz helyzet

„Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, és még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz” – fűzte hozzá a sportvezető.

Átérzik a problémát

„Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk” – fűzte hozzá a sportvezető.

Segítséget kértek az államtól

Magyarék azért próbálnak valahogy segíteni Csollány nejének és árváinak. A szövetség levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy ha tudnak, adjanak valamennyi pénzt a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet nyert bajnok családjának. „Mérhetetlen fájdalom még ma is számomra Szilas tavalyi elvesztése, karácsonykor érte is gyújtottam gyertyát. Remélem, az állam tud segíteni az özvegynek, hogy ne kerüljön utcára a lányokkal” – mondta Magyar Zoltán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter. Fotó: archív