A Lidl Magyarország fenntarthatósági intézkedéseinek keretében folyamatosan bővíti elektromos autótöltő hálózatát, melynek eredményeképpen a vásárlók már 100 áruháznál vehetik igénybe a szolgáltatást.

100 áruháznál elérhető

A piacvezető kiskereskedelmi áruházlánc országos szinten immáron 100 áruház parkolójában kínál töltési lehetőséget az elektromos autóval érkező vásárlók számára. A minél kényelmesebb és egyszerűbb töltés érdekében a vállalat egy okostelefonos alkalmazást is bevezetett, mellyel egy gyors regisztrációt követően az állomáson történő max. 30 perces töltési folyamat azonnal elindítható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Interaktív térkép

A felhasználók számára egy interaktív térkép is rendelkezésére áll, amelyen az összes fővárosi és mind a 19 megyében elérhető Lidl E-töltőállomás pontos elhelyezkedése megtalálható, elérhetőséggel, töltési teljesítménnyel, valamint a töltők üzemeltetési idejével együtt.  

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

30 perc töltés ingyen

Az országos lefedettségű hálózat töltőállomásai az áruházak nyitvatartási idejében vehetőek igénybe. A töltőoszlopok kezelőszerveivel 10 perc, míg a Lidl eCharge applikáció használatával 30 perces ingyenes töltési lehetőséget biztosítanak.

Fenntartható jövő

„Fenntarthatósági stratégiánk részeként nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre és arra, hogy vásárlóinkkal együtt közösen tegyünk a fenntartható jövőért – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

417 töltőpont

Hozzátette: „Örömmel tölt el bennünket, hogy immár minden második áruházunknál elérhetőek az e-töltőállomások, és összesen 417 töltőpont várja vásárlóinkat, akik amíg válogatnak széles, többek között fenntartható termékkínálatunkból, kényelmesen és gyorsan fel is tölthetik elektromos autóikat. A hálózat további bővítésén folyamatosan dolgozunk annak érdekében, hogy a szolgáltatás mihamarabb minden üzletünknél elérhető legyen.”

Környezetbarátabb közlekedés

A diszkontlánc elkötelezett amellett, hogy elektromos töltőhálózata révén a környezetbarátabb közlekedéshez minél jobban hozzájárulhasson. Ez összhangban áll a Lidl-t tulajdonló Schwarz Csoport elköteleződésével is.

Fenntartható mobilitás

A vállalatcsoport töltőhálózatának ambiciózus bővítésével aktívan támogatja a fenntartható mobilitást, ezért célul tűzte ki, hogy a 2022-es gazdasági év végéig mintegy 6.200 új elektromos autótöltő pontot telepít kiskereskedelmi áruházaihoz Európa-szerte, így hozzávetőlegesen 13.000-re növeli az elektromos járművek töltőhálózatában található elektromos töltőpontok számát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció