Kisiskolások táncoltak, a baráti tűzoltók pedig még a német testvérvárosból is eljöttek az eseményre. Ünnepélyes keretek között szombaton átadták a solymári tűzoltólaktanyát. A bázis önkormányzati és magán forrásból két év alatt épült fel.

Az épület három egységre osztható. A leghangsúlyosabb a tűzoltószertár a három szerállással, 12 személyes öltözőszekrénysorral, mosógépekkel, külön mosdóval, toalettel. A kapcsolódó kompresszorház a légzőpalackok töltését biztosítja, a toronyban helyet kapó tömlőszárító a tisztítást és átszerelést gyorsítja meg nagymértékben – írja a Solymáronline.hu

Külön helyiséget kap az épület intelligens működését biztosító vezérlőterem, a híradós egység. Innen működteti a számítógépes hálózat a házon belüli és kívüli kommunikációt. 16 kameraképet nézhet a hozzáférési jogosultsággal rendelkező személy. Többek között a három szerállás külön és egyben is aktiválható, az autóindítás, ajtónyitás és -zárás, riasztás gombnyomásra indul, és minden eseményről azonnali értesítés kerül sms-ként és email-ként a központi számítógépbe.

Az épület emeleti szintjén kialakítottak egy közösségi teret, a tűzoltó oktató teremben kulturális, közösségi programokon is résztvehetnek az önkéntes tűzoltók és az érdeklődők. A 160 négyzetméteres terem audiovizuális eszközökkel lesz felszerelve, és egy kisebb konyhát is kialakítottak itt.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Lakatos Péter