Jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap reggel.

A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit a másik három férfi továbbértékesített.

A Budapesten és Pest megyében élő férfiak közül ketten a kokainterjesztésen túl 2020 áprilisától kannabisz növényeket is termesztettek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A férfiakat több helyszínen, összehangolt akció keretében június 25-én fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével.

A kannabisz növények termesztésére átalakított vidéki ház számos helyiségében több száz tő növényi egyed gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat, szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A szemle megkezdésekor a már learatott és lefoglalt kannabisz növényi törmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein megtartott kutatások során közel fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá közel 7 millió forint készpénzt, valamint bitcoin bányász gépeket foglaltak le.

Az egyik férfi autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer tartalmú anyagok kerültek elő, amelyeket átalakított üdítős palackokba és chips-es dobozba rejtettek el.

W. Roland és társait az elfogásukat követően előállították és kihallgatták a rendőrök és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást négy középkorú férfival szemben.

Kiemelt kép: police.hu