Teljes pályafelújítás, új szerelvények és P+R parkolók. A Budakalászon kedden megtartott közmeghallgatásra  a helyi önkormányzat meghívta a MÁV-HÉV Zrt. vezetői is. A vállalat képviseletében dr. Bokory Balázs vezérigazgató helyettes és Dóka Gábor stratégiai vezető tartott tájékoztatót a vonalat érintő fejlesztésekről. A fórumon fontos dolgok hangzottak el.

A vezetők beszámoltak arról, hogy a sikerült egy kormányelőterjesztést beadni, mely az összes HÉV vonal fejlesztését irányozza elő. A fejlesztés több száz milliárdos csomagot jelent. A tervekről a kormányhatározat várhatóan a jövő héten lesz meg.

Tudtad, hogy a BudaPestkörnyéke.hu egy 100 évvel ezelőtt is létezett agglomerációs újság modern változata? Cikkeinket havonta már 300 ezer alkalommal olvassák el. Köszönjük, hogy te is itt vagy!

A fejlesztések keretében első lépésben a H5 teljes pályaszakaszát felújítják majd az összes járművet lecserélik. A program végrehajtása 6-8 évet vesz igénybe. Az infrastruktúrafejlesztés hamarosan elkezdődik, az első járművek pedig két és fél év múlva jelennek meg. A fejlesztések során a legnagyobb hangsúlyt Békásmegyertől Szentendréig terjedő szakasz kapja – áll Budakalász hivatalos közösségi oldalán.

Esőbeállók az állomásokon

Ez évben induló projekt szerint Budakalászon mindhárom állomásán esőbeállókat helyeznek ki.

P+R parkolók létesítése

A társaság felajánlja saját területeit P+R parkolók létesítésére. Ebben szeretne együttműködni az Önkormányzattal. A felajánlást a város örömmel üdvözölte.

Budakalász állomáson a Hely klubtól a Sport utcáig 60-70 autó parkolását lehetne megoldani a másik oldalon a rámpák elbontásával kb 50 parkolóhely keletkezne. A rámpákra, azonban még másfél évig mindenképpen szüksége van a társaságnak a jövő nyáron kezdődő felújítás miatt. A Lenfonó állomásnál a park egy részén, Szentistvántelepen pedig az ABC épülete mögött lehetne parkolót kialakítani.

Jegyautomaták

A jegyértékesítés a BKK hatásköre, a MÁV-HÉV csak üzemeltető feladatot lát el. Jelenleg egyeztetés zajlik a BKK-val, hogy Budakalász állomáson is legyen automata. A vezetők úgy látják, hogy az utazási kultúrán és az utasok hozzáállásán is változtatni kell, hogy a jegyvásárlás legyen természetes és ne a bliccelés. Emellett a BKK dolgozik a jegyautomata használatának egyszerűsítésén.