Amerikában meghalt tűzszerész férje utáni örökségének megszerzése, Törökországban rekedt vőlegénye óvadékának kifizetése – csak néhány mese, amivel pénzt csalt ki emberektől a 62 éves szadai asszony, akit a gödöllői zsaruk fogtak el. A lekapcsolásáról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Az amerikában meghalt férjétől várt 700 milliót

Egy ismerőse révén találkozott idén szeptemberben a későbbi feljelentő a 62 éves szadai asszonnyal. Problémájával is hamar szembesült, amikor a nő vázolta, pénzre lenne szüksége, hogy hozzájusson Amerikában elhunyt tűzszerész férje után járó 700 millió forintos örökségéhez.

Elviszik a csaló asszonyt

Az elfogáskor készült felvétel – Forrás: police.hu

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nagy hagyaték vár rá

Azt kamuzta, hogy a hagyaték ügyintézési költségei magasak, önerőből nem tudja kifizetni, ám ha anyagilag kisegíti, a kölcsön többszörösének visszaadásával hálálja azt meg.

Törökországban ragadt a vőlegénye

Hasonlóan magas összeg visszafizetésével kecsegtetett később is, másik története szerint vőlegényét Törökországban tartják fogva, a 35-40 millió forintos óvadékkal oda tartó futár azonban Romániában elakadt, a vámköltségekre újabb kölcsönre volt szüksége.

Bitcoinban utazott

Akadt, amikor kölcsönkérését nem fűszerezte meg magánjellegű indokaival, egyszerűen csak külföldi cégek nagy összegű kriptovalutájának realizálásával kapcsolatos költségek fedezésével magyarázta befektetési igényét. Mindig a befektetések többszörösét ígérte vissza, ám ez egyetlen alkalommal nem történt meg.

Az USA igazságügyminiszterére is hivatkozott

Történetei hitelességének alátámasztásáról és a belé vetett bizalom erősítéséről is gondoskodott. Számos valótlan, megtévesztő tartalmú okiratot mutogatott: banki bizonylatot millió dollárokról, IMF-től eredeztethető, vagy az ENSZ elnöke által aláírt igazolást, az USA igazságügyminiszterétől származó levelet. Persze mindegyik kamu volt.

Több embert vert át

A nyomozás mostani adatai szerint a 62 éves asszony nem egy embert csapott be, a sértetti kör megállapítása folyamatban van.

A barátnője is benne lehetett a csalásban

Áldozatai zsebéből legalább 19 millió forintot csalogatott ki sikerrel a gyanú szerint. Befektetők felkutatásában segítségére volt 67 éves nőismerőse, a rendőrök őt is elfogták december 11-én délelőtt.

Rácsok mögött ül a 62 éves asszony

A nyomozók átkutatták lakásukat, informatikai eszközöket, hamis iratokat foglaltak le. Mindkét asszonnyal szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. A rendőrök kezdeményezték a 62 éves szadai nő letartóztatását, társa szabadlábon védekezhet.

Itt a rendőrség videója a csaló elfogásáról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából