A miniszterelnök csütörtökön kiengedte a szellemet a palackból azzal, hogy a polgármestereknek megengedte, hogy húsvét hétfő éjfélig egészen szigorú intézkedéseket is hozhatnak. Nagykovácsi polgármestere rendőröket állít a zsákfalu bejáratához. Se ki, se be nem mehet szinte senki.

Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin csütörtök este jelentette be, hogy él a kormány által biztosított lehetőséggel és szinte teljesen lezárja a budai települést.

Azt írta: „Kérünk mindenkit, a húsvéti hosszú hétvégén ne látogasson Nagykovácsiba! A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet csak a lakóhely közelében lehet folytatni, a más településről autóval érkezőket a rendőrség Nagykovácsi határában visszafordítja.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Természetesen mindazok, akiknek Nagykovácsiban van az otthona, szabadon behajthatnak a községbe. A helyi buszmegállókban a polgárőrök teszik ugyanezt azokkal a kirándulni indulókkal, akik tömegközlekedéssel érkeznek.

Természetesen a nagykovácsiak is csak alapos indokkal hagyhatják el a települést pl. munkavégzés céljából. Mindannyiunk védelme érdekében kérem, ne fogadjanak vendégeket és önök se menjenek vendégségbe senkihez.

A kijárási korlátozás megszegőivel szemben helyszíni bírság kerül kiszabásra.
A veszélyhelyzet elmúltával ismét szívesen látunk minden vendéget, túrázót, kirándulót Nagykovácsiban.

Sok lezárás lesz a hétvégén

Ezzel szinte egyidőben a pátyi polgármester is bejelentette, hogy lezárja a Budai-hegység legmagasabb pontján álló de pátyhoz tartozó kedvelt kirándulóhelyet, a Csergezán Pál kilátót. Az ide vezető út egyik kiindulópontja éppen Nagykovácsiban van.

Nem sokkal ezelőtt írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a főpolgármester a húsvéti hétvégén lezárja a Margitszigetet, az Óbudai szigetet és a Római-partot, a 12. kerületi polgármester pedig a Normafához nem enged senkit.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy határozatlan ideig, de heti velülvizsgálattal meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő kijárási korlátozást, a húsvéti hétvégére pedig felhatalmazza a polgármestereket arra, hogy ennél is szigorúbb korlátozásokat hozzanak és azokat végre is hajtsák.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Kiszelné Mohos Katalin