Előre kitervelt támadás áldozata lehetett a kamaszlány, akit egy férfi fojtogatni kezdett. Azt is közölte vele, hogy állítólag ezt bosszúból teszi – a család pedig nem érti, hisz Gabriella senkivel sincs rosszban.

Esélyt sem adott a menekülésre

Rémisztő perceket élhetett át az a 13 éves lány, akivel a minap kezdett el erőszakoskodni egy ismeretlen férfi a 21. kerület egyik társasházának felvonójában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ekkor történt a baj

A Ripost munkatársai ellátogattak a családhoz, ahol Gabriella bátyja és nevelőapja volt otthon, ők mesélték el a történteket. Azt mondták, minden nagyon gyorsan történt. testvére és húga épp az iskolából mentek hazafelé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elsőre még semmi rosszra nem gondolt

Bátyja valamiért kicsit lemaradt, a lány pedig előre bement a házba. Ekkor látott meg egy férfit, aki sietve utána lépett be az épületbe, ám akkor még semmi rosszra nem gondolt. Azonban alaposan elfajultak a dolgok.

Már csak a kiabálását hallották

Gabriella testvére szerint az idegen azonnal beszállt a liftbe kishúga mellé, majd megállította a felvonót. „Én már csak arra értem oda, hogy csukódik az ajtó és a férfi megnyomja az összes gombot a liftben, hogy elakadjanak” – idézte fel. Ezt követően már csak a kiabálását hallotta, ahogy azt kéri, segítsen rajta.

Döbbenetes megjegyzés

Ugyan próbált neki valahogy segíteni, de a lift ajtaja semmit sem mozdult. Ekkor azt mondta neki, hogy nyomja meg a vészcsengőt, azonban már nem fért oda a gombokhoz. Végül kinyílt a liftajtó, majd a férfi egyszerűen kisétált rajta és azt mondta a lány testvérének, hogy „hát ez hülye” – majd elment.

Fojtogatni kezdte

„Egyszerűen csak elsétált mellettem a férfi, miközben szidta a testvéremet. Gabi pedig kirohant a liftből és sírva megölelt. Nagyon megrémült. Később azt mesélte, hogy a liftben, miután megnyomta a férfi az összes gombot, felé fordult és megragadta a nyakát. Először egy kézzel, majd két kézzel kezdte szorongatni.”

Nem tette meg, amire utasította

Később családjának azt mondta, hogy a férfi egy éles eszközzel fenyegette meg és arra utasította, hogy tolja le nadrágját – ezt azonban a lány nem tette meg. Ugyan a már említett eszközt nem vette elő, ám kitartóan szorongatta a lány nyakát.

Meghökkentő mondatok

„Viszont a férfi nem adta fel, közölte vele, hogy ezt azért kapja, mert a húgom bántotta az ő öccsét… Fogalmunk sincs, kiről beszélhetett, hiszen a kis testvérem senkivel nincs rossz viszonyban.” Végül a szomszédok értesítették a rendőrséget.

Kórházba került

„Én pedig szóltam anyának, hogy nagy baj történt és jöjjön azonnal. Miután kiértek a rendőrök megnézték a kamerafelvételeket és azt mondták, hogy biztosan meglesz a férfi.” Gabriella az esetet követően kórházba került, nyakán pedig látszódtak a fojtogatás nyomai.

Őt keresi a rendőrség

Úgy tudni, azóta jobban van. A rendőrök szerint a támadó napszemüveget viselt, fekete bőrkabátot, fekete pólóval és fekete melegítő nadrággal. Kék szeme, borostás, csontos arca volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)