Egy héttel a durva baleset után, hétfőn délután hazavitték a szülei a Heim Pál Gyermekkórházból azt a kétéves kislányt, aki egy elektromos húsdarálóval kis híján levágta a saját kezét. Az esetről sokkoló felvételeket tett közzé az intézmény. A gyermek most már újra nagykőrösi otthonában tartózkodik, és az is kiderült, hogy csak játékból dugta be az ujjait a háztartási szerkezetbe.

Sokkoló történet

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy sokkoló képpel tudósított a Heim Pál Gyermekkórház az egyik speciális műtétjéről. Egy kétéves kislány ujjait bekapta az elektromos húsdaráló. A kórház kézsebészei, Weber Gabriella és Füle István a csont-, ideg- és ínsérüléseket vértelenségben megműtötték. Jó hír, hogy a szövetek keringése rendeződött, és a sérült kéz teljes funkcióval működhet a rehabilitáció után. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még nézni is durva

Fotó: Heim Pál Gyermekkórház

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megnyomta az indítógombot

„Éppen az ebédhez daráltam le fél kiló húst, majd miután végeztem, kikapcsoltam a gépet, az étellel pedig a mosogatónál kezdtem dolgozni. Alig egy percre fordultam el, Olgi beledugta a kezét a gépbe, az indítógombot pedig megnyomta. Teljesen sokkot kaptam, de szerencsére gyorsan le tudtuk állítani. Még azelőtt, hogy csavart volna egyet a kézfején szegénynek, de így is beszorította” – mondta a Blikknek a drámai pillanatokról a gyermek nagymamája.

A darálóval együtt vitték a kórházba

A kicsihez mentőhelikopter érkezett, ám a félelmetes darálót nem tudták eltávolítani, így azzal együtt szállították el. A horrorfilmbe illő baleset ellenére Olgika csendesen, nyugodtan viselte a megrázkódtatást. A történtek idején a szülei dolgoztak, így a nagymamája tartott vele a kórházba.

„Még mindig szörnyen érzem magam”

„Már egy hét eltelt, de még mindig szörnyen érzem magam. Nagyon megviselt, még most is bele vagyok betegedve. Ha becsukom a szemem, mást nem látok, csak azt a darálót a kezén. Nem számít, ha megbüntetnek, ha elítélnek, a legfontosabb, hogy nem kellett amputálni a kisunokám kezét. Nem is tudom elmondani szavakkal, mekkora boldogság, hogy megmarad a keze” – fűzte hozzá a nagymama.

Tökéletes lesz a kislány keze

A budapesti orvosok profi munkát végeztek: a végtag vérkeringésével nincs baj és az idegszálakat is rendbe hozták, így tökéletesen fog működni a kislány keze. A szülők nem hibáztatják a nagymamát, jól tudják, hogy vétlen baleset történt.

Teljesen meg fog gyógyulni

A Heim Pál Gyermekkórházban Dr. Füle István kézsebész és Dr. Wéber Gabriella gyermeksebész fogadta a kislányt, akik csak a kórházban szembesültek azzal, hogy a gyermek a darálóval együtt érkezett. Már a tűzoltókat is hívták segítségért, végül a gépet visszafelé tekerve óvatosan sikerült nekik eltávolítani az eszközt.

Sok az amputáció

„A feltárás után csont-, ín-, ér-, és idegsérüléseket kellett ellátnunk. Szerencsére olyan sérülései nem voltak, ami az amputáció veszélyét hordozta magában. A műtét után a sérült szövetek keringése rendeződött, fertőzésre utaló jeleket nem észleltünk, ezért bizakodhatunk” – nyilatkozta a lapnak Wéber doktornő, aki a munkássága során rendszerese lát hasonlót, de az esetek többségében amputáció a műtét vége.

Kétmillió beavatkozás évente

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátás biztos bázisa. Országos gyermeksürgősségi és gyermekbaleseti központként a legmagasabb szintű szakmai felkészültséggel gyógyítanak meg évente csaknem 35 ezer fekvőbeteget és félmillió ambulánsan kezelt gyermeket. Évente közel 2 millió beavatkozást végeznek. Aki támogatná őket, a Sebészek a Gyermekekért Alapítványon keresztül megteheti. Adószám: 19650380-1-42. A számlaszám: MKB 10300002-20327008-70073285. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Heim Pál Gyermekkórház. Fotó: Facebook.