22 évvel ezelőtt ment el egy kerékpárral otthonról a 11 éves Till Tamás. Azóta senki sem látta. Szülei nem hajlandóak elfogadni, hogy fiúk már nem él, igaz eddig semmilyen, erre utaló bizonyítékot nem is talált a rendőrség. Minden ünnepre ajándékot vesznek eltűnt gyermeküknek, a napokban 33 éves lenne Tamás, szülei szívszorító üzenetet küldtek neki.

22 éves tűnt el

A napokban lenne 33 éves Till Tamás. Ő az a fiú, aki 22 évvel ezelőtt 11 éves korában tűnt el, azóta szülei semmit nem tudnak róla, a rendőrség mai napig keresi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden alkalomra ajándékot vesznek neki

Az édesanya tavaly egy interjúban azt mondta, minden évben Tamás születésnapjára, karácsonyra és húsvétra ajándékot vesznek neki. Tamás nagyon szerette a plüssállatokat, így a gyűjteményét is gyarapítják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Idén is ajándékot vettek

Idén sincs ez másképp: „Most is, mint minden évben minden ünnepkor, megtartottuk a születésnapját és ajándékot vettünk neki. A mai napig bízunk benne, hogy előkerül!” – mondta a Ripost-nak az édesanya.

Üzent fiának

Tillné Vörös Katalin üzent fiának: „Ha eljutna hozzá ez, akkor azt üzenném, hogy nagyon várjuk haza, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy előkerüljön!”

Nem fogadja el a halálát

„Csak akkor fogadom el a fiam halálát, ha dokumentumokkal bizonyítják, hogy megtalálták a maradványait. Ahhoz, hogy hivatalból lezárják az ügyet, 25 évnek kell eltelnie az eltűnéstől számítva. Tamás 2000. május 28-án ment el itthonról” – mondta a Borsnak a fiú édesanyja. 

Ma is felismernék

„Rengeteget gondolkodunk rajta, hogy vajon most hogy nézhet ki. De abban biztosak vagyunk, hogy bármennyit is férfiasodott, ha egy nap becsenget, azonnal megismerjük. Az utolsó napon még aludt, amikor munkába indultam. Bementem hozzá, megpusziltuk egymást, és megbeszéltük, hogy délután hármasban elmegyünk a mamához” – mondta Tamás édesanyja.

A lovához akart kimenni

„Előtte való nap kint volt az elleni készülő lovánál a vadasparkban, és szerette volna újra meglátogatni a kedvencét. Ezt megengedtük neki, persze pontosan meghatározva, hogy mikorra kell hazaérnie. Mindig engedelmes volt, ezért az adott időpontban azonnal keresni kezdtük. Soha nem csavargott, mindig tudtuk, hogy merre jár – mondta Tillné Vörös Katalin.

A szobája is megvan

Katalin szerint a fiát valaki elrabolta és jelenleg is fogva tartja. „Biztosan bezárták és most azt sem tudja, mi zajlik körülötte. Ha lehetősége lenne, biztosan jelentkezne valamilyen formában. A szobáját mindenképpen fenntartjuk, hogy bármikor készen álljunk a fogadására”.

Kempingbiciklivel indult el

2000. május 20-án, vasárnap 9 óra 20 perckor távozott szülei lakásáról az akkor 11 esztendős Tamás Bajáról.  Azzal indult el egy világoskék kemping kerékpárral a Szőnyi utcából, hogy a Parkerdei Vadasparkban lovagol. Szüleinek azt ígérte, hogy 13 órára hazaér.

Ismeretlen férfi hívta az anyát

Azóta senki sem látta. 2001. február 11-én, ismeretlen férfihang hívta fel Tamás édesanyját 20 óra 02 perckor. Közölte, hogy a gyermek él, ő pedig tudja, hogy hol tartózkodik jelenleg. Majd kétségek között hagyva az anyát, letette a telefont, és többé nem jelentkezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Till Tamás