Havonta átlagosan 20 százalékkal emelkedtek a MÁV-HÉV jegybevételei– írta a Budapesti Közlekedési Központ szerda reggeli közleményében. A vasúttársaság a többletbevételt fejlesztésekre, különösen “a korszerű jegyvásárlási lehetőségek” bevezetésére tervezi fordítani.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Az egy évvel korábbiakhoz képest átlagosan 10 százalékkal nőtt a vasúttársaság éves jegy-és bérletértékesítésből származó, közigazgatási határon kívüli szakaszra vonatkozó bevétele.

Jegy nélkül utazott, inkább megverte az ellenőrt, most keresik a rendőrök

2018 szeptemberétől a tartósan megfigyelhető, havi átlagos 20 százalékos emelkedés részben annak köszönhető, hogy már csak előre váltott jegyekkel (vagy értelemszerűen érvényes bérlettel) lehet felszállni a Hév-szerelvényekre.

A bevétel-növekedéshez hozzájárult, hogy az M0-ás körgyűrű Dél-Pest autóforgalmát megbénító átépítése miatti sűrítették a járatokat a H6-os (ráckevei) vonalon – foglalja össze az Index.hu a közleményt.

A havi adatok összevetéséből az is kiderül, hogy 2018 első felében a MÁV-HÉV a jegyellenőrök számának és a jegyellenőrzés hatékonyságának növelésével átlagosan 6 százalékos bevétel-növekedést tudott elérni – a bevételek a nyári hónapokban ugrottak meg a már említett ráckevei járatsűrítésnek köszönhetően.

Nagyon sok ellenőr lesz az egyik elővárosi vonalon