Már kiküldte a Mol az utasítást a hétfőtől érvényes, 21 forintos üzemanyagár-emelésre. A cég két lépésben építi be a jövedéki adó emelését az áraiba, ennek második fokozata érkezik el 15-én. Így most héttől a benzin literje 580 forintba kerülhet átlagosan, a gázolaj pedig 600 forintnál is drágább lehet.

21 forintos drágulás

Pénteken a magyarországi töltőállomások zöme megkapta a 21 forintos hétfői üzemanyagáremelésre vonatkozó utasítást – tudta meg a Népszava piaci forrásokból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétlépcsős áremelés

A Mol tavaly év végén jelentette be, hogy az üzemanyagok jövedéki adójának január 1-től hatályos, bruttó 41 forintos emeléséből, saját költségére, hálózatán, első körben csak 20 forintot érvényesít. A fennmaradó, 21 forintot pedig két héttel később, 15-ével építik kiskereskedelmi áraikba. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szegény olajtársaságok

A versenytársak követték az óriáscég lépését, de a lap szerint az év első két hete során az ágazatnak milliárdos nagyságrendű bevételkiesést hozott a késleltetett áremelés – bizonyáras minden autós nagyon sajnálja az olajtársaságokat.

Hétfőtől újabb áremelés

Tegnaptól, vagyis péntektől a benzin nagykerára 3 forinttal csökkent, a gázolajé nem változott, így az alábbi átlagárakkal lehet találkozni a kutakon: 95-ös benzin: 559 Ft/liter, Gázolaj: 587 Ft/liter. Hétfőtől pedig ennek megfelelően az alábbi tarifákra lehet számítani: 95-ös benzin: 580 Ft/liter, Gázolaj: 608 Ft/liter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benzinkút Leányfalun – Fotó: BPK