Napelem, szigetelés, ablakcsere: Két nap múlva elzárják az agglomerációs pénzcsapot

Sokkal többen pályáztak pénzre, mint amire számítottak, ezért a pályázat kiírója úgy döntött, előbb zárják el a pénzcsapot, mint tervezték.

Mivel a beérkezett kölcsönök forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló 12,41 milliárd forintos keretösszeget, ezért arra figyelmeztet a Pest megyei lakossági energiahatékonysági pályázat kiírója, hogy a hitelkérelmek befogadását 2019. október 17. 16:00 órától szüneteltetni fogja.

A hivatalos uniós pályázati oldalon megjelent közlemény tehát azt jelenti, hogy a 2,5 éve nyitva lévő „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram pályázati kerete kimerült, így egyelőre több igényt nem fog befogadni – írja a Porfolio.hu.

Aki már a beadás küszöbén áll a hitelkérelmi folyamatban, érdemes nagyon sietnie az MFB Pontokra, nehogy lemaradjon a benyújtási lehetőségről.

A pályázat szabályrendszere egyébként éppen mától változott, bizonyos szabályok még kedvezőbbé váltak az igénylési folyamatban és ugyanez a szabályrendszer a Pest megyén kívüli lakóingatlanoknak szóló pályázatnál is ugyanúgy változott.

Máshol egyébként 105 milliárd forintos a keret, és egyelőre tudomásunk szerint még bőven van lehetőség a forrásszerzésre.

Kiemelt kép: Napelemes ház az agglomerációban – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu