Katasztrófális helyzetre számít Eörsi Dániel háziorvos. Állítja, a koronavírus halálos áldozatainak napi száma nemsokára eléri a kétszázat. Szerinte kétféle vakcina van: az egyik elérhető, a másik pedig majd az lesz. Azt kéri mindenki azzal oltassa be magát, ami most elérhető.

Kemény hetek

A következő néhány hét nagyon kemény lesz – írja Eörsi Dániel háziorvos a közösségi oldalán. Mint fogalmazott: Először mindig az esetszámok mennek fel, ezt kb. egy hét késéssel követi a kórházba kerülések számának emelkedése, és még legalább egy héttel a halálozások számáé. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Megduplázódott esetszám

A napi esetszámunk az elmúlt 10 napban (február 25. óta) megduplázódott, tehát egy hét csúszással meg fog duplázódni a naponta kórházba kerülők száma, és bő két hét csúszással meg fog duplázódni a halálozások száma is – állítja az orvos.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagy baj közeledik

Március 5-én kb. 300-an kerültek kórházba COVID miatt, tehát március 15-én kb. 600-an fognak. És március 20. körül bőven napi 200 feletti halálozás várható, tehát még nagyobb lesz a baj, mint a november végi, december eleji katasztrófa idején. Ez már eldőlt – fogalmazott a háziorvos.

A korlátozások hatása csak a hónap végén lesz érezhető

A hétfőtől bevezetett korlátozások a jövő heti fertőzésszámot, tehát a március 15-20. utáni kórházba kerülések számát és a március végi halálozási számot fogják csak csökkenteni.

Hétvégi oltási malőr

„Az oltási program kezd felpörögni. A hétvégi malőr nyilván kellemetlen, de nem ez a lényeg, hiszen az a sok tízezer oltóanyag be lesz adva. Majdnem egymillió ember kapott már valamilyen oltást Magyarországon, remélem, hamarosan még sokkal többen lesznek, és akkor elkezdünk majd kikászálódni az egészből” – fogalmazott Örsi doktor.

Kétféle oltás van: az egyik most beadható, a másik majd lesz

Jelenleg ötféle oltóanyag van, nyugati és keleti, különböző elven alapulnak, más és más a tárolásuk és kiszerelésük, de igazából az oltóanyagok két csoportra oszthatóak: azok, amelyek most vannak, és azok, amelyek még nincsenek, de talán valamikor lesznek.

Mindenki válassza azt az oltást, ami most van

Mindenkinek ajánlom, hogy ha lehetősége van, akkor azt az oltóanyagot válassza, amelyik most van. Ezeknek az a különleges előnyük a másik csoporthoz képest, hogy rendelkezésre állnak, és egészen biztosan sokkal nagyobb immunitást biztosítanak, mintha csak várunk a szőke vakcinára fehér lovon – írja Örsi Dániel háziorvos. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt a háziorvos posztja

Kiemelt kép forrása: MTI/Árvai Károly