Kritikusra fordult Bányai Gábor, fideszes országgyűlési képviselő állapota. A politikus több mint 2 hete van lélegeztetőgépen, miután elkapta a koronavírust. Majd lélegeztetőgépre került. Gyermekei nemrég azt kérték, hogy mindenki imádkozzon édesapjukért.

Február óta beteg

Kritikusra fordult Bányai Gábor, fideszes országgyűlési képviselő állapota. A politikus február közepén kapta el a koronavírust.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba került

Ezután került a Kiskunhalasi Mobilkórházba, ahonnan még posztolt a Facebook oldalára.  „Családtagok, munkatársak, ismerősök, barátok után sajnos én is megfertőződtem ezzel a szörnyű kórral. Jelenleg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban ápolnak. Itt jó kezekben vagyok, orvosaim, ápolóim, mindent megtesznek minden itt ápolt betegért, mindenki mielőbbi gyógyulásáért. Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!”.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Oltásra buzdított

„Kérem, hogy nagyon vigyázzanak magukra, a koronavírus nem válogat. Megfertőz fiatalt és időset, egészségeset és beteget, férfit és nőt, ellenzékit és kormánypártit egyaránt. Innen is arra kérem Önöket, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, és aki csak teheti, regisztráljon a védőoltásra, mert csak azzal vethetünk véget a most uralkodó áldatlan állapotoknak” – írta a kórházból a képviselő.

Lélegeztetőgépre került

Még aznap, február 24-én délután Bányai Gábort már lélegeztetőgépre tették. Azóta küzd a vírussal. Néhány nap múlva családja azt kérte mindenkitől, hogy mindenki imádkozzon érte.

Kritikus az állapota

„Édesapánk állapota a korábbi gyors javulást követően a hét elején negatív irányba fordult. Az állapota jelenleg súlyosan kritikus, továbbra is lélegeztetőgépen és altatásban tartják” – írta pénteken  Bányai Gábor családja a Facebookon.

Hála a kórház dolgozóinak

A közleményben az áll,  hogy „a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház kiváló orvosai és ápolói mindent megtesznek, hogy a súlyos állapotban lévő betegek életét megmentsék. Tudjuk, hogy Édesapánk is a legjobb kezekben van”.

„Várunk haza”

„Az elmúlt hetekben rengeteg szeretetet, aggódást és imát kaptunk Önöktől, amelyet hálásan köszönünk. Kérünk Mindenkit, hogy ne adja fel a reményt, mert tudjuk, hogy Apa szervezete folyamatosan harcol a vírus ellen. Egyszer már gyógyulásnak indult, ezúttal is sikerülni fog!..Ne add fel Apa, várunk haza” – zárta közleményét a család.

2006 óta képviselő

Bányai Gábor 51 éves, Budapesten született. Kertészmérnökként végzett Kecskeméten, 2006 óta a Fidesz országgyűlési képviselője. Jelenleg Jánoshalmán él, 5 gyermek édesapja.

Az érdi képviselő is elkapta a vírust

Aradszki András Érd országgyűlési képviselője novemberben fertőződött meg a koronavírussal, hetekig intenzív osztályon ápolták, majd lélegeztetőgépre került.

Másfél hónapig volt kórházban

A KDNP-s képviselő másfél hónap után elhagyhatta a kórházat, és jelenleg is rehabilitációs kezelést kap. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bányai Gábor a Kiskunhalasi Mobilkórházban – Forrás: Facebook