Újabb 213 fertőzött beteg halt meg, a járvány kezdete óta már közel 22 ezren haltak meg a koronavírus szövődményei miatt. Pár nappal ezelőtt az egyházak azt kérték, hogy soron kívül oltsák be a papokat, az EMMI szerint továbbra is oltási sorrendet követik.

Új fertőzöttek

A legfrissebb adatok szerint 3874 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 689 853 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

213-an hunytak el

Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 928 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 084  fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 249 841 főre emelkedett.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Kórházban ápoltak

Jelenleg 11 806 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1451-en vannak lélegeztetőgépen. 

Soron kívül oltatnák magukat a papok

A napokban a katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben. Azzal indokolták kérésüket, hogy szerintük a pedagógusokhoz hasonló szerepet töltenek be, sok emberrel találkoznak, heroikus munkát végeznek, életüket kockáztatják, amikor elmennek a betegekhez vagy amikor temetnek.

AZ EMMI szerint nem oltják be a papokat

Az ATV megkereste az emberierőforrás-minisztériumot, előreveszik-e a papokat az oltási sorrendben. A válasz az volt: „az oltások az oltási rend szerint zajlanak, jelenleg is a regisztrált idősek oltása az első, közöttük természetesen, ha van lelkész, az ő oltásuk is zajlik.”

Ne nyissanak meg az iskolák

Bodrogkői Zsolt, molekuláris biológus türelmet javasol az iskolanyitással kapcsolatban, azt írja Facebook oldalán, ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban.

Haza fogják vinni a vírust

A szakember szerint már csak azért sem mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra. Továbbá, a brit variáns veszélyes a kicsikre, ráadásul, ők haza fogják vinni a vírust a család

Középiskolások oltása

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy a héten döntenek arról, beoltják-e a középiskolásokat, vagyis engedélyeznék a 16-18 év közötti fiatalok oltását.

Minden idős ember be lesz oltva

A miniszterelnök arról is beszélt pénteken, hogy a héten minden, 65 éven felüli regisztrált idős ember megkapja a vakcinát.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Balázs Attila