Már csak pár hét és itt az önkormányzati választás. Az agglomeráció 90 településén több mint 2000 képviselő-jelölt verseng a választók szavazataiért. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, amelyek segíthetnek észrevenni a rossz jelölteket.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

Soha nem láttad élőben

Ez azt jelenti, hogy nem sétált el hozzátok, nem végzett terepmunkát, nem akarja megismerni a választókerületében élőket és személyesen nem kérdezett meg téged, a Választópolgárt semmiről. Miért gondolod, hogy ezek után egy ilyen jelölt téged bármiben is képviselne?

Nincs Facebook oldala

Nehezen fogod megtalálni a képviselő-jelöltedet mert nem alakított ki felületet arra, hogy kommunikáljon veled, mert nem is akar. Csak a szavazatod kell neki.

Egy plakát, egy röpcédula

Az ilyen jelöltek tényleg azt gondolják, hogy bármit elhiszel nekik – lehet, hogy igazuk is van! Ebben az esetben magadra vess, hogy vacak képviselők ülnek a képviselőtestületben.

Kinyomtatva olvassa az e-mailjeit

Az ilyen képviselő-jelöltekre nem szabad rábízni egy települést! Nem halad a korral, maradiságából csak baja lesz a településednek. Ha valakiről megtudod, hogy kinyomtatja, pláne mással nyomtattatja ki a leveleit, azt nagyívben kerüld el!

Nem rendez választási gyűlést, fórumot

A képviselő-jelölt fél attól, hogy senki sem megy el, ezért inkább nem is szervez ilyen találkozót. Az ilyen jelöltnek csak a szavazatod kell, képviselni nem akar.

Nem említ egy hozzád közeli fejlesztést

Nem árt, ha az önkormányzati képviselő-jelöltek jól ismernek egy-egy településrészt, legalább azt, ahol élnek. Ha röpcéduláján, Facebook oldalán semmi konkrétumot, például még egy adott utca vagy járdaszakasz felújítását sem említi meg a programjában, akkor képviselőként sem akar majd ezekről hallani, vagyis nem akar az ügyedért tenni semmit.

Csak kulturális élettel kampányol

Ha csak annyi a mondanivalója a képviselő-jelöltednek, hogy felpezsdíti a kulturális életet, akkor biztos lehetsz benne, hogy semmi mondanivalója nincs, csak a szavazatod kell neki.

Jó barátja az ingatlanbefektetőknek

Készülj arra, hogy az ilyen képviselő-jelölt a megválasztása után csak a lakóparkokért fog lobbizni. Az lesz a jelmondata, hogy: sok ház, kis telkek, nulla településfejlesztés. Az ilyen képviselők csak a befektetőktől kapott jattra hajtanak, ezért kell neki a szavazatod.

Méregdrága luxusautóval jár

Ennek a típusnak minősített változata, amikor hétközben Skodával jár, de a garázsban ott várja az X5-ös BMW. Az ilyen jelölt igazi kamugép, csak magáért dolgozik, nem érdekli a közösség. Eszedbe se jusson rá szavazni.

Csak a tradíciók érdeklik, a fiatalok nem

Az ilyen képviselő-jelölt rendszeresen haknizik a „nagy múltú település” fordulattal és a hagyományokkal. Nem érdeklik őt a gyerekek, az iskolák, óvodák, bölcsődék. Az ilyen képviselő-jelöltnek nincs jövőképe, miért szavaznál rá?

Kiemelt kép: illusztráció