A városon kívül közlekedve bármikor felpattanhat egy kisebb-nagyobb kő és kárt tehet a szélvédőben. Jó esetben egy kisebb felverődés javítással is eltüntethető, de egy nagyobb repedésnél már a szélvédő cseréje válhat szükségessé.

A kavicsfelverődés javítással nem érdemes várni

Egy kisebb kavicsfelverődést sokszor észre sem veszünk elsőre. Először egy kisebb csorbulás alakul ki a szélvédőn. Ekkor még kisebb a baj: egy kavicsfelverődés javítás, ha időben szakemberhez fordulunk, lényegesen olcsóbb, mint amikor az egész szélvédőt cserélni kell. Azonban a kavicsfelverődés javításával nem szabad várni. Ez nemcsak a továbbrepedés elkerülése miatt fontos, hanem a sérülés beszennyeződésének megelőzése miatt is.

A repedés kialakulását nagyban „segítik” az időjárás viszontagságai. A meleg nyári és a hideg téli napok egyaránt kedveznek a továbbrepedésnek, ekkor ugyanis a hőmérsékletkülönbség anyagfeszültséget okoz. A szennyeződés elkerülése érdekében pedig érdemes leragasztani a csorbulást, hogy megóvjuk a portól és a víztől. Ha a továbbrepedés vagy a szennyeződés bekövetkezik, általában csak a teljes szélvédő cseréje jelent megoldást.

Egy javítás lényegesen rövidebb idővel és kevesebb költséggel jár együtt, azonban sok esetben a szervizek nem rendelkeznek az ehhez szükséges technológiával. Ezért van, hogyolyankor is rábeszélik ügyfeleiket a cserére, amikor a sérülés javítással is helyrehozható lenne.

Keresse a Muzsai Autóüveget a szakszerű segítségért!

A Muzsai Autóüveg szakműhelyben nemcsak a technikai felszereltséggel, hanem a szükséges szakértelemmel is rendelkeznek az ilyen károk javítására, amelyet az elmúlt közel 30 évben szereztek meg. Ennyi ideje vannak jelen az autójavításban. Ez idő alatt a munkatársaik nemcsak hasznos autóüvegezői tapasztalatokat szereztek, de a rendszeres továbbképzéseken az elméleti tudásukat is mélyítették. Ha bármilyen sérülés keletkezett az autója szélvédőjén, a Muzsai Autóüveg munkatársai készséggel lesznek a szakszerű segítségére. Keresse őket!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!