Az orvosok sem tudják, hogy mikor mehet haza a vasárnapi biciklis tömegbaleset egyik súlyos sérültje. A versenyző azt mondta, a szervezők hibáztak, a baleset körülményeit vizsgálják.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy tömegbaleset történt az első idei magyarországi országúti kerékpárversenyen, az I. Gran Gella Giro Kupán. A 200 tagú mezőnyből mintegy ötvenen az első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti, 8 százalékos lejtmenetben estek el 70 km/órás sebességnél.

Az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesete után a mentők összesen 19 sérültet láttak el könnyebb és súlyosabb sérülésekkel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A bukás egyik sérültje a kecskeméti Majzik Achilles volt, akit jelenleg is Veszprémben ápolnak a Csolnoky Ferenc Kórház baleseti osztályán.

„Elég rosszul vagyok. Négy bordám és a lapockám tört, illetve beültettek egy csövet a mellkasomba, mert légmellet kaptam, összeesett a légzésem. Már nagyjából stabilizálták az állapotomat, de még messze vagyok attól, hogy kiengedjenek. Az orvosaim sem tudják, hogy mikor mehetek haza” – mondta a Kesport.hu a Kecskeméti Első Sor versenyzőjét.

 „Mikor kiértem az S kanyarból, láttam, hogy az előttem lévők már a földön fekszenek, mindenki elesett a környékemen. Ilyenkor van egy aranyszabály, miszerint bringások közé nem esünk be, nem megyünk keresztül rajtuk. Ennek megfelelően próbáltam manőverezni, de nem sok helyem volt. Jobbra húztam a kormányt, úgy gondoltam arra jobb lesz, de ott volt a szalagkorlát. Abban megakadt a kerékpárom, a bal oldalamon végig csúsztam a korláton, majd egy kiálló fémdarabon megakadtam, az nagyot dobott rajtam és beleestem az árokba. Észnél voltam, de onnantól kezdve sokáig nem láttam semmit, mert a fejemet nem tudtam felemelni. Jó pár perc volt, mire kiértek a mentők, ők húztak ki az árokból” – idézte fel a baleset pillanatait Majzik Achilles.

A Kecskeméti Első Sor vezetője, Sáfár Tamás elárulta, a Magyar Kerékpáros Szövetség egy szakértői gárda bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook