Négycsillagos légikikötő lett a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér, ezzel Európa legjobbjaival került egy kategóriába az utazási élmény szempontjából.

Nemzetközi audit döntött a négy csillagról

A Skytrax, nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet márciusban járt Budapesten. Egy auditon vizsgálta a Liszt Ferenc Repülőtér szolgáltatási színvonalát. A korábbi három csillagról négyre minősítette fel. – közölte a Budapest Airport szerdán az MTI-vel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az elitbe kerültünk

Ebbe a kategóriába került már korábban a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

15-25 millió utas havonta

z utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb európai légikikötő a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között, jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI).

Ez a legrangosabb elismerés

Ez a díj az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat, és amelyet a budapesti repülőtéren működő partnerek kemény munkája, az üzemeltető által 2019 óta végrehajtott, mára már 100 milliárd forintos nagyságrendet elérő repülőtéri fejlesztéssorozat, valamint a repülőtéri szolgáltatások minőségének emelése érdekében a Budapest Airport vezetősége által az elmúlt években végzett munka tett lehetővé.

A reptér vezetősége is elégedett az elvégzett munkával

Jövőben is a színvonal emelése a cél

A minőség és a szolgáltatások színvonalának emelése a jövőben is fókuszterület a Budapest Airport számára.

Ugrásszerűen megnőtt a forgalom

A társaság februári közlése szerint a Liszt Ferenc repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát. A tavalyi éves forgalom 164 százalékkal haladta meg a 2021. évit, amely a pandémia második éve volt.

A kormány az év végéig visszavásárolja

A szakminiszter úgy véli, hogy a légikikötő a kabinet tulajdonában van a legjobb helyen. Beszélt arról is, hogy egy olyan rendszeren dolgoznak, amelyben a vásárlók a lehető legkevesebb ráfordítással találhatják meg a legolcsóbb élelmiszereket.

Idén le akarják zárni a folyamatot

Nagy Márton kifejtette, az előkészítő megbeszélések már folynak a tulajdonossal az eladás feltételeiről és a vételi árról. Kifejtette, mindegyik fél számára fontos a megegyezés és a tranzakciót az év végéig szeretnék nyélbe ütni.

Jobb tulajdonos lenne a kabinet

„A magyar kormány sokkal jobban tudná fejleszteni a repülőteret, a befektetők is látják, hogy a kormány másfajta szemléletben többet tud ebből kihozni” – magyarázta a politikus, azt azonban nem tette hozzá, pontosan mire is gondolt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook/Budapest Airport